Conducerea Camerei a aprobat ieri introducerea cu prioritate pe ordinea de zi a plenului a proiectului de lege privind alegerea Parlamentului prin vot uninominal.

Proiectul va fi dezbatut pe articole astazi, cu incepere de la ora 10.00, urmind ca in jurul orei 13.00 sa fie dat votul final. Deputatii vor lua in dezbatere o varianta de uninominal ce a fost votata cu larga majoritate in Comisia de Cod electoral.

O singura problema a ramas in suspensie: alegerea presedintilor Consiliilor Judetene tot prin vot uninominal. PSD a anuntat ca va propune acest amendament in plen. Liberalii au dat de inteles ca nu s-ar opune acestei prevederi si, surpriza, ieri si liderii PD-L au anuntat ca vor vota legea chiar daca se va introduce amendamentul PSD.

„Orice forma de vot uninominal este mai buna decit actuala formula de vot. PD-L nu are nici o retinere in a vota inclusiv proiectul de uninominal pentru presedintii Consiliilor Judetene“, a declarat Emil Boc. Intrebat, in calitate de constitutionalist, daca aceasta prevedere nu contravine Constitutiei, liderul PD-L a raspuns: „Nu este treaba noastra daca uninominalul pentru presedintii de CJ este constitutional sau nu. Este treaba institutiilor statului“.

Cotidianul