Dialogul dintre liderii PSD pe marginea strategiei viitoare a partidului, purtat la sedinta de marti a Biroului Permanent, arata ca acestia au mai multe raspunsuri, dar nici unul nu intruneste consensul.

Unii vor colaborarea cu liberalii, altii vor sa darame guvernul. EVZ a reconstituit, pe baza informatiilor furnizate de surse din interiorul conducerii PSD, cateva fragmente din cele trei ore de discutii pe marginea intrebarii filosofice „ce-i de facut?“:

Mircea Geoana (hotarat): Depunem motiune de cenzura si facem anticipate. Mergem la Basescu si ii spunem in fata ca e responsabil de acest blocaj si ca trebuie sa gasim impreuna o solutie.

Ion Iliescu (neclintit): Nu depunem motiune. Dam jocul in mana lui Basescu.

Mircea Geoana: Respingem toate guvernele propuse de Basescu si, daca nu vrea anticipate, ramanem cu guvernul asta, care va indeplini pana in toamna doar atributii administrative.

Miron Mitrea (preocupat): Suntem legati de maini si de picioare, trebuie sa facem ceva spectaculos, o ruptura. Daca nu facem ceva spectaculos, o sa pierdem alegerile.

Marian Vanghelie (destinzand atmosfera): Stati linistiti ca oricum le pierdem. Important e sa le pierdem bine.

Vasile Dancu: Eu zic sa depunem motiune de cenzura. Chiar daca nu ajungem la anticipate, demonstram ca suntem partid de opozitie si ne delimitam de liberali.

Titus Corlatean: Poate discutam serios daca ne asumam niste majoritati pentru consiliile judetene inca dinainte de alegeri. Ca si asa suntem tinte pentru Boc si Stolojan, care spun ca suntem in concubinaj cu liberalii. Majoritatile oricum trebuie formate. Discutam si cu unii, si cu altii. Si vedem atunci daca liberalii se mai tin fete mari.

Integral in Evenimentul Zilei