Organizarea de petreceri in corturi sau spatii libere in apropierea blocurilor de locuinte este interzisa si se sanctioneaza cu amenda de pana la 1.500 de lei, au decis ieri senatorii juristi, care au dezbatut si aprobat o propunere legislativa privind ordinea si linistea publica, initiata de mai multi senatori si deputati, printre care si social-democratul Ion Iliescu.

Semnatarii proiectului au dorit in prima faza sa extinda perioada de interdictie pentru tulburarea linistii publice si in intervalul 13.00-17.00 (pe langa 21.00-9.00), dar au renuntat in urma pozitiei defavorabile manifestate atat de reprezentantii Guvernului, cat si de membrii Comisiei juridice.

In cele din urma, au acceptat sa se prevada expres doar interdictia organizarii de petreceri, precum si o reducere, aproape la jumatate, a cuantumului amenzilor.

Discutarea proiectului nu a fost lipsita insa de momente tensionate, in conditiile in care unul dintre semnatari, conservatorul Marius Marinescu, l-a acuzat pe reprezentantul Ministerului Internelor ca "nu este serios", deoarece si-ar fi nuantat pozitia prezentata anterior.

Romania Libera