Bodyguardul Zmarandescu, mana sa dreapta, angajatii de la Steaua si nepotii au donat cate 20.000 de euro pentru partid. Becali recunoaste ca el le-a dat banii

Potrivit listei publicate in Monitorul Oficial, PNG-CD a avut la dispozitie peste 1.000.000 de euro donati de simpatizanti pentru campania electorala. O simpla analiza a numelor aparute arata ca mai toti sunt apropiati de-ai sefului formatiunii. Bodyguardul Catalin-Otto Zmarandescu, presedintele Clubului Steaua, Valeriu Argaseala, si vicepresedintele aceluiasi club, Iulian Ghiorghisor, sunt mari cotizanti. Prietenii lui Becali au contribuit, la unison, anul trecut, pentru bunastarea electorala a PNG-CD, cu suma de 78.000 lei, aproximativ 20.000 de euro (suma maxima admisa de lege).

Intrebat de unde au provenit banii, printre injuraturi, patronul de la Steaua recunoaste fara jena ca din buzunarul sau. Nu numai angajatii au fost mari donatori, ci si unii membri ai familiei au sprijinit activitatea politica a omului de afaceri. Tot 78.000 de lei au depus in contul partidului, conform datelor publicate in Monitorul Oficial, Lucian-Mihai Becali, Virgil Becali si Sotir-Cristian Becali. Pe lista donatorilor, cu aceeasi suma, se afla si Leonard Strizu, fost director sportiv la Steaua, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru infractiunile de trafic de influenta si uz de fals, in dosarul „Combustibili pentru armata”.

Este vorba de o smecherie folosita de George Becali pentru a-si finanta partidul, pe care a recunoscut-o intr-un acces de nervi. Intrebat de unde au unii apropiati de-ai lui aproape 20.000 de euro pentru a-i dona la PNG-CD, printre injuraturi, patronul de la Steaua spune ca, de fapt, el le-a dat banii pentru a-i depune. Cu alte cuvinte, el singur si-a finantat partidul prin intermediul lor.

Integral in Gandul