Vicepresedintele PD-L Cezar Preda si-a dat demisia din functia de lider al organizatiei Buzau a partidului si refuza sa mai candideze la primarie.

Democrat-liberalul Victor Mocanu va fi candidatul PDL Buzau la functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, iar la aflarea acestei vesti, liderul organizatiei, deputatul Cezar Preda, a anuntat ca-si da demisia din fruntea filialei buzoiene si ca nici nu va mai candida pentru Primaria Buzau. Colegiul Director al PDL s-a reunit, joi, in sedinta pentru a-si desemna candidatul pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. In lupta oficiala au intrat actualul presedinte al CJ Buzau, Victor Mocanu, viceprimarul orasului Constantin Ionescu si Paul Beganu, inginer sef la Directia Silvica Buzau. In ultimul moment, Constantin Ionescu a renuntat la batalie, cedind voturile sale lui Began.

Dupa circa doua ore de consultari in cadrul colegiului director al PDL Buzau, votul l-a desemnat pe Victor Mocanu candidatul democrat liberal la presedintia Consiliului Judetean.

Acesta a fost votat de 53 dintre colegii sai, in timp ce Began a fost preferat de 48 de membri ai colegiului. In semn de protest fata de desemnarea lui Mocanu, liderul PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a iesit in fata presei cu o declaratie, sustinind ca isi da demisia din functia de presedinte al organizatiei si ca renunta si la lupta pentru Primaria municipiului Buzau.

Cotidianul