Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica a confirmat ieri pentru BBC ca Vasile Blaga va fi cel mai probabil competitorul partidului pentru postul de edil-sef al Capitalei.

"Intrucat domnul Videanu si-a declinat responsabilitatea pentru aceasta candidatura, raman doua personalitati care au sanse reale de a castiga Primaria Bucurestiului, Vasile Blaga si Liviu Negoita. Intre ei doi se va decide.

Deocamdata nu este o decizie formala, dar cea mai mare probabilitate este ca Vasile Blaga sa fie candidatul nostru", a declarat vicepre-sedintele democrat-liberal Valeriu Stoica. Declaratia lui Stoica reprezinta confirmarea oficiala a faptului ca Videanu nu mai este interesat de un nou mandat, in conditiile in care pana acum liderii PD-L nu au recunoscut public ca actualul primar nu va mai candida.

Mai mult, Videanu declara recent ca nu a spus niciodata ca nu se va inscrie in cursa pentru Primaria Capitalei.

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a admis sambata ca ar putea fi desemnat candidatul partidului la Primaria Capitalei si a sustinut ca, in cazul in care va pierde batalia politica, va demisiona din fruntea organizatiei Bucuresti.

Romania Libera