Acuzatiile de violenta curg in toata tara. Plangerile penale impotriva agresorilor, la fel. Bannerele se apara cu pretul vietii. Cum in unele cazuri nu prea sunt martori, politistilor nu le ramane decat sa verifice eventualele certificate medico-legale. In rest, alegatorii le cred pe cuvant pe unele sau altele dintre victimele-candidati.

La Todiresti (Vaslui) se spune ca insusi primarul in exercitiu, Marcel Ipate (PD-L), s-a repezit spre bannerele candidatului PNL la functia de presedinte al Consiliului Judetean, deputatul Dan Marian. Dupa ce a smuls unul dintre bannere, in satul Silistea, a vrut sa-l rupa si pe cel din fata sediului organizatiei comunale din satul resedinta. "A venit urland la mine, sa dau imediat jos bannerul, spunand ca nu am autorizatie. A strigat in fata oamenilor ca ma omoara, a pus mana pe un pietroi si a vrut sa ma loveasca, dar a fost lovit in ultima secunda de seful de post", a reclamat Ioan Plopan, liderul local al PNL. Scandalul a continuat.

Candidatul PNL pentru primarie, Neculai Istrate, se plange ca Ipate a inceput sa-l injure in weekend, iar consilierii acestuia sa arunce cu pietre si cu oua dupa staff-ul sau si sa-i ameninte oamenii. Cei atacati au anuntat serviciul de urgente 112. Cei implicati au dat cu subsemnatul la IJP Vaslui, pentru a clarifica situatia. La Prefectura au aparut si alte reclamatii. sefii de post fac legea. La Hoceni, seful de post, care e cumatru cu primarul, este reclamat ca merge pe la oameni acasa si ii ameninta ca vor avea probleme daca nu-l voteaza inca un mandat pe actualul primar. Un scandal de notorietate a izbucnit si in comuna Dimitrie Cantemir. Primarul de aici, Viorel Florea (PSD), a intrat in conflict cu o parte dintre cadrele didactice din comuna. Totul a pornit de la un scandal iscat intre primar si un profesor de geografie, cel din urma acuzand faptul ca ar fi fost injurat si amenintat de edil. Profesorul sustine ca a fost agresat de primar pentru ca l-ar fi salutat pe un contracandidat al acestuia. Primarul a negat si a spus ca profesorul a interpretat gresit un gest al sau.

Integral in Romania libera.