Politicienii romani debordeaza de creativitate in campania electorala. Se intrec in sloganuri care mai de care mai colorate, in clipuri amuzante sau stupide si in afise cel putin originale.

Reteaua oualor „warles“

Din seria „sa-mi numarati ouale“, astazi, Nicolae Matei, candidat PSD la Navodari. Social democratul a stampilat ouale - de gaina, bineinteles - in scopuri electorale: „Votat Matei Primar“ este textul cu care cetateanul flamand se delecteaza inainte de prepararea omletei. Promovarea pe produsul alimentar nu este insa singura idee stralucita a candidatului, alte cateva regasindu-se in programul sau electoral. Un astfel de exemplu este introducerea retelei „warles“ in localitate.

Pe fata sau pe spate

Candidatul PRM din Moinesti, Dumitru Toma, se prezinta ca „un primar competent, dinamic si pe fata“. Grupul de ziaristi de la sectia politic care au studiat atent afisul lui Toma au ajuns la concluzia ca la Moinesti exista probabil si candidati „pe spate“.

Noi, oricum, am fost dati pe spate

O candidatura cu cantec

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, aspirant la un al treilea mandat din partea PNL, are cantec electoral, menit sa-i convinga pe alegatori sa-l voteze. „Astazi toata lumea vrea/ O viata cu mult mai buna/ Si va spun cum am putea/ Sa o schimbam impreuna/ Din toti este numai unul/ Cancescu este numarul 1“. Versurile piesei etno-dance au fost compuse de Ovidiu Rusu, un artist care se incapataneaza sa convinga ca melodia nu e manea ba, dimpotriva, o „compozitie stilata“. Pam-pam!

Cotidianul