Dincolo de declaratiile sforaitoare de la centru, in teritoriu toata lumea negociaza cu toata lumea, cu accent pe aliantele PNL cu PSD.

La Maramures, intelegerea a fost parafata de presedintii celor doua filiale: liberalul Cristian Anghel si social-democrata Eugenia Godja. Protocolul nu se refera insa doar la al doilea tur de scrutin, ci va fi valabil si dupa 15 iunie, prevazand acordarea de sprijin reciproc in turul al doilea, dar si pentru dobandirea functiilor de vicepresedinti ai Consiliului Judetean Maramures si a celor de viceprimari in municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei, precum si in restul localitatilor judetului. Anghel sustine ca decizia semnarii protocolului cu PSD a fost luata in plan local, fara indicatii de la centru. "PNL nu a primit de la centru, de la Bucuresti, o indicatie precisa cu cine sa colaboreze, cu unul dintre partide sau cu celalalt. Am inteles ca la Calarasi PSD a semnat cu PD-L", a declarat presedintele PNL Maramures, adaugand ca in alegerea social-democratilor ar fi contat atitudinea acestora din timpul campaniei electorale.

Colaborarea de la Maramures survine la doar o zi dupa ce conducerea PNL Cluj a decis sa-i sustina in turul al doilea pe toti contracandidatii PD-L, ceea ce a starnit critici aprinse din partea liderului democrat-liberal Emil Boc. "Nu stiu in ce masura PNL se poate regasi doctrinar alaturi de PSD si PRM, nu de PD-L, care are o componenta liberala. Aceasta confirma ca suntem singuri impotriva tuturor", a aratat Boc.

Integral in Romania libera.