Intr-un interviu acordat cotidianul.ro, fostul candidat al PNL pentru Primaria Capitalei ataca proiectele promovate de Vasile Blaga pe motiv ca sunt depasite de realitate, iar pe cele deja incepute le caracterizeaza drept “frectie la un picior de lemn”.

Aveti o optiune pentru turul doi la Primaria Capitalei?

-Mi-am anuntat optiunea in seara anuntarii rezultatelor de la turul unu. Consider ca bucurestenii au de ales intre doua rele. In ceea ce priveste bucurestenii care au votat cu mine nu pot sa fac absolut nici un fel de recomandare, din respect si pentru ca ii consider prea inteligenti ca sa-i dadacesc eu. Si in al doilea rand consider ca suntem intr-o situatie oarecum asemanatoare cu anul 2000, cu turul doi intre Iliescu si Vadim Tudor in care oamenii practic trebuiau sa aleaga intre doua rele. Fiecare e definit intr-un anume fel. Raul Blaga care inseamna continuarea politicii din ultimii 8-12 ani, cu abuzuri de monopol, cu planuri de urbanism zonal care transforma Bucurestiul intr-o padure de zgarie-nori, cu distrugerea spatiului verde, cu toate afacerile evidente care au fost dezvaluite de mass-media. Iar cealalta varianta poate reprezenta o Capitala greu guvernabila, respectiv Sorin Oprescu. Nici nu pot sa-mi asum raspunderea sa recomand pe vreunul dintre acesti doi candidatI, pentru ca ar insemna sa-mi asum si o raspundere personala.

La Sorin Oprescu, in afara de argumentul de care vorbeati, daca va ganditi la ceea ce propune el, la programul electoral, aveti sa-i reprosati ceva?

Eu am avut o relatie buna cu Sorin Oprescu, sigur, in afara politicii. Este un tip placut, original, un tip care are curajul propriei opinii. De altfel, daca imi aduc bine aminte, atunci cand a inceput povestea cu respingerea candidaturii, am fost singurul candidat la Primaria Capitalei care am fost solidar cu el, fara sa cunosc foarte bine detaliile tehnice ale modului in care a strans semnaturi. Dar, intre relatia personala si relatia politica e o diferenta ca de la cer la pamant. Noi am fost intotdeauna in tabere diferite, el a fost in tabara lui Iliescu, eu am fost in tabara celor care au sprijinit neconditionat dreapta democratica si europeana.

Blaga si PD-L, si presedintele Basescu il ataca pe Oprescu pe tema prieteniei cu Iliescu...

Nu cred ca asta e un motiv de atac, pentru ca si Blaga a fost in aceeasi gasca cu Iliescu. A fost prefect pus de FSN, a fost directorul Directiei Regionale Vamale, a cantat Internationala Socialista ani buni, asa ca nu se poate legitima Blaga drept un candidat de dreapta si nu-l poate ataca pe Oprescu din punctul de vedere al apropierii de Ion Iliescu.

Integral in Cotidianul.