Rezultatele finalei de duminica, dintre Sorin Oprescu si Vasile Blaga, vor clarifica si situatia din Consiliul General. Cel mai probabil, saptamana aceasta partidele vor negocia si vor decide in jurul cui se va forma majoritatea – PSD sau PD-L.

Partidul condus de Emil Boc a obtinut in urma primului tur de scrutin 24 de mandate, urmat de PSD cu 16 mandate si de PNL cu 8. PNG va avea patru locuri de consilieri generali, iar PRM trei. In cazul in care Blaga isi invinge contracandidatul, cel mai probabil PD-L va avea majoritatea in Consiliu, cu ajutorul PNG. Totusi, cele 28 de mandate insumate de cele doua partide nu ar asigura o majoritate confortabila primarului PD-L, pentru ca restul formatiunilor ar fi la diferenta de numai un vot.

Astfel, in situatia in care un consilier PD-L sau PNG ar lipsi de la o sedinta sau ar trada, taberele din CGMB ar fi la egalitate. Daca insa si PRM s-ar alatura partidului prezidential, PD-L ar avea asigurata puterea. O alta „combinatie“ favorabila democrat-liberalilor ar fi cu liberalii si penegistii lui Becali, caz in care proiectele lui Blaga ar trece de Consiliu fara probleme.

Integral in Cotidianul.