Dupa ce au pierdut batalia pentru Primaria Capitalei, pedelistii se pregatesc sa-i faca zile amare invingatorului Sorin Oprescu. Pentru asta, democrat-liberalii au ajuns luni seara la o intelegere cu PNG pentru formarea majoritatii in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), dupa o intalnire intre Adriean Videanu si Gigi Becali. „PD-L si PNG-CD vor forma majoritatea in Consiliu, iar viceprimarii generali ai Capitalei vor fi, de asemenea, de la aceste partide. Cel mai probabil, acestia vor fi Razvan Murgeanu si Robert Ionescu“, a declarat marti Videanu.

Anuntul liderului PD-L a fost imediat confirmat de Becali. “Noi trebuie sa facem o coalitie de dreapta, pentru ca sa conduca Capitala cu principii de dreapta“, a declarat liderul PNG-CD, intr-o interventie la Realitatea TV.

Numirea avocatului Robert Ionescu, fostul candidat al PNG-CD la Primaria Sectorului 2, in functia de viceprimar nu este singurul avantaj obtinut de oamenii lui Becali. “E natural sa dorim functii. O functie de viceprimar in mod cert pentru partid, functii si reprezentare in 7-8 comisii dintre cele 15. Eu, personal, voi dori sa fiu parte din Comisia juridica”, a declarat pentru Cotidianul presedintele Organizatiei Bucuresti a PNG-CD, Daniel Fuciu.

Matematica decide totul. PD-L si PNG ar urma sa aiba impreuna 28 de mandate in CGMB dintre cele 55. Dar democrat-liberalii nu s-ar multumi doar cu atat. Surse din partid au declarat pentru NewsIn ca acestia se gandesc sa ii atraga de partea lor si pe liberali, si pe peremisti, asta pentru ca ar putea trece orice proiect prin Consiliu, inclusiv pentru cele de care e nevoie de votul a doua treimi dintre consilierii generali. O astfel de formula ar reuni 39 de voturi.

Marian Vanghelie nu sta nici el cu mainile in san. Si supraliciteaza, incercand sa-i sufle PD-L-ului pe Becali si sa-l atraga intr-o coalitie cu PNL, totul pentru a-i pune pe tava lui Oprescu un Consiliu General favorabil. Surse din PSD sustin ca Vanghelie este gata sa-i ofere lui Becali, pe langa postul de vicepresedinte promis de Videanu, alte doua posturi de viceprimar de sector, la 2 si la 5. O astfel de varianta ar aduna 28 de voturi.

Cotidianul