Trei dintre consilierii personali ai primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, provin din cercuri politice si de afaceri controversate si au inceput sa faca ordine in primarie.

Victoria lui Sorin Oprescu in alegerile pentru Primaria Capitalei a insemnat si o victorie personala pentru membrii fostului sau staff electoral. Noul edil i-a „preluat“ la primarie pe majoritatea celor care l-au ajutat in campanie. Inainte de a deveni „oamenii lui Oprescu“, acestia au gravitat, ani intregi, in preajma unor cercuri politice si de business, dintre care cel mai cunoscut este cel al afaceristului Costel Bobic, unul dintre principalii sustinatori ai campaniei Doctorului.

Zilele acestea, cea mai mare parte din fosta echipa de campanie se pregateste sa inlocuiasca vechea garda a lui Traian Basescu si Adriean Videanu din Directiile Primariei Generale, adica din birourile in care o stampila pusa la timp poate aduce profituri de milioane de euro. Iar cele mai „grele“ nume din echipa - Adrian Thiess, Victor Dumitriu si Radu Negrei - par deja obisnuiti atat cu afacerile de milioane, cat si cu politica la nivel inalt.

Thiess - Fratele Mason SRL

Cel mai controversat personaj din „echipa Oprescu“ este Adrian Thiess. Aparitia sa in preajma lui Oprescu a ridicat destule semne de intrebare inca din campania electorala, dat fiind faptul ca acesta este si membru PDL - calitate care l-ar fi plasat, in mod logic, in cealalta tabara, a lui Vasile Blaga. Un amanunt interesant este ca o firma a lui Adrian Thiess se numeste „Mason Brothers Investment SRL“ („Fratii Masoni Investitii SRL“).

Integral in Evenimentul Zilei