Liderii PSD au primit de la Mircea Geoana sarcina sa isi aleaga pana la sfarsitul acestei luni cate un colegiu uninominal, unde doresc sa candideze pentru Parlament.

Graba pesedistilor este cu atat mai mare cu cat sistemul nou de vot este imprevizibil - dupa cum si-au exprimat temerile liderii PSD la Comitetul Executiv de la Mamaia - si cu cat desemnarea colegiilor este tergiversata, socotelile fiecarui candidat fiind incurcate de aceste amanari.

In plus, fiecare doritor de mandat in Camera Deputatilor sau in Senat trebuie sa-si aranjeze toate lucrurile legate de candidatura cu mult timp inainte de campanie, deoarece, nemaifiind vot pe liste, partidul nu mai suporta costurile campaniei electorale. Or, calculele facute de liderii PSD nu sunt tocmai incurajatoare.

„O campanie in judet costa cam 300.000 de euro. La Bucuresti, un colegiu te duce la 500.000 de euro. Foarte multi dintre colegii nostri nu mai doresc sa candideze, pentru ca nu au atatia bani si au calculat ca o asemenea suma nu se amortizeaza din indemnizatie“, a declarat pentru Cotidianul Valeriu Zgonea, secretar general adjunct al PSD si membru al Comisiei de Cod electoral.

Integral in Cotidianul.