Strategia democrat-liberalilor pentru alegerile parlamentare din toamna este sa arunce in fiecare judet si sector al Capitalei cate un lider cu notorietate care sa traga in sus si ceilalti candidati, desi alegerile vor fi uninominale.

La fel ca la alegerile locale, PD-L isi va folosi liderii cu notorietate pe post de locomotive si in alegerile parlamentare. In Capitala, negocierile sunt inca in desfasurare. Pana acum, Vasile Blaga, candidatul PD-L pentru Primaria Capitalei la alegerile locale, si-a anuntat intentia de a candida intr-un colegiu uninominal din sectorul 3, in care este primar unul dintre cei mai performanti lideri ai PD-L, Liviu Negoita. „Cel mai probabil voi candida pentru un colegiu uninominal din sectorul 3, pentru ca este sectorul pe care il cunosc cel mai bine“, declara Blaga la Antena 3 in urma cu cateva saptamani.

Elena Udrea a anuntat ca intentioneaza sa candideze intr-un colegiu din sectorul 6, sector controlat de primarul PD-L, Cristian Poteras.

Surse din partid sustin ca este posibil ca la sectorul 1, dat fiind faptul ca este un sector controlat de PNL, sa fie convins sa candideze Theodor Stolojan, urmand ca acesta sa renunte la mandatul de europarlamentar.

„Urmeaza sa discutam in partid. Nu s-a stabilit nimic. Nu stiu daca voi candida. Dar daca se va intampla, sunt multe locuri in care as putea candida, nu neaparat in Bucuresti. Sunt cel putin doua judete unde as putea merge. Unul este Prahova“, ne-a declarat Stolojan.

Cotidianul