Mircea Geoana a anuntat ieri numele ministrilor cabinetului pe care-l va forma PSD dupa alegeri, in eventualitatea in care va castiga sau va intra intr-o viitoare coalitie de guvernamant.

Cabinetul va fi condus, desigur, de Geoana insusi, care se va anunta vineri drept premier, la Consiliul National al PSD. Intre „ministrii“ nominalizati de presedintele PSD ieri, dupa o sedinta in care a avut loc marea impartire a portofoliilor, se afla urmatorii: Victor Ponta - Justitie, Ilie Sarbu - Agricultura, Iulian Iancu - Industrie. Sefului TSD, Nicolae Banicioiu, ii va fi repartizat portofoliul Tineretului.

Pentru Cristian Diaconescu a fost rezervat Ministerul de Externe. „Barosanii locali“, asa cum ii numea Iliescu pe baroni, si-au primit si ei partea de portofolii. Liviu Dragnea, presedintele CJ Teleorman, a fost „investit“ ca ministru al administratiei si internelor. Ministerul Mediului a fost pastrat pentru un apropiat al lui Radu Mazare, unul dintre doritori fiind chiar Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta. Un alt portofoliu a fost rezervat pentru Vrancea lui Marian Oprisan.

Evenimentul Zilei