Ion Iliescu s-a aratat ieri, intr-o sedinta a PSD, ingrijorat ca partidul va nominaliza pentru Parlament doar candidati „patroni”. „Sa fim atenti la aceste alegeri, sa nu vina partidul cu patroni drept candidati, cu niste Gigi Becali social-democrati”, a avertizat presedintele de onoare al pesedistilor. Interventia lui Ion Iliescu a venit pe fondul unei discutii referitoare la criteriile de eligibilitate a viitorilor candidati social-democrati pentru Parlament.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a estimat ca se pot castiga si colegiile unde pesedistii au sansa a doua „daca banii vor fi cheltuiti judicios”.

Tema banilor din campanie nu l-a lasat indiferent pe Ion Iliescu, acesta revenind la cererea pe care o repeta obsesiv cand vine vorba de alegeri uninominale: partidul sa nu permita ca in Parlament sa ajunga doar oamenii cu bani. Iliescu a explicat ca el n-are nimic cu „patronii”, dar ca oamenii de afaceri „ar trebui sa se ocupe de economie” si sa lase libere pentru altii primele randuri ale politicii.

In urma cu o luna, Iliescu avusese o interventie similara in sedinta Biroului permanent, cerandu-le liderilor locali ai PSD, reconfirmati uninominal la sefia consiliilor judetene, sa nu se comporte ca niste „barosani locali” si sa nu-si impuna rudele si apropiatii in functii.

Gandul