Secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca, a propus la Bacau, unde a fost prezent la investirea subprefectului Constantin Scripat, repolitizarea prefectilor. Lui Berca i se pare ca ar fi necesar ca prefectii sa fie inscrisi intr-un partid deoarece ei trebuie sa puna in practica politica partidului de guvernamant.

"Propunerea de repolitizare o voi supune consultarilor cu toate partidele. Daca vom ajunge la un consens, ea poate fi pusa in practica printr-o ordonanta de urgenta. Sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca, atata vreme cat un guvern politic numeste prefectul, acesta nu poate fi apolitic. Aceeasi remarca este valabila si pentru functia pe care o detin acum", a declarat Berca, fost prefect de Bacau.

Berca a fost intrebat daca si subprefectii vor fi politizati. "Aceasta urmeaza sa se stabileasca la consultarile intre partide. Vom vedea daca se va vrea ca si subprefectii sa ramana membri de partid", a mai spus secretarul general al Guvernului.

Senatorul PNL Radu Stroe, fost sef al SGG, a continuat la Bucuresti ofensiva actualului conducator al Secretariatului General al Guvernului, anuntand ca prefectii ar trebui sa aiba coloratura politica deoarece sunt reprezentanti ai Executivului. Stroe crede ca, de fapt, nici nu ar trebui sa existe prefecti, ci presedinti de CJ care sa se ocupe de activitatea economica.

Romania Libera