Comisia de Cod electoral nu a trasat si colegiile uninominale din Bucuresti, lasand aceasta operatiune in sarcina Guvernului. PSD se preface ca nu agreeaza aceasta solutie, dar deseneaza harti direct pe masa PNL. Comisia parlamentara de Cod electoral si-a incheiat ieri lucrarile, fara a decupa si colegiile uninominale din Bucuresti, Satu Mare, Constanta si cele din strainatate.

Conform anuntului facut de presedintele comisiei, liberalul Mihai Voicu, Guvernul va trasa colegiile uninominale care nu au fost rezolvate de comisie. Oficial, „restantele“ sunt cauzate de caderea cvorumului din comisie. Tinand cont insa ca s-a ajuns la pierderea cvorumului in urma plecarii mai repede din sedinta a doi reprezentanti ai PNL, dosirea hartilor de la Bucuresti si din cele doua judete s-a facut in mod premeditat.

De altfel, surse din conducerea PSD au declarat pentru Cotidianul ca social-democratii si liberalii au impartit de comun acord colegiile din Bucuresti, insa PSD-istii lui Vanghelie nu au avut timp sa puna ultimul desen pe hartie, or, pentru ca PD-L sa nu participe la impartire, s-a decis ca harta PSD sa treaca drept hotarare de guvern.

In ceea ce priveste judetul Constanta, cele doua partide au inca dispute legate de impartirea localitatilor pe colegii, urmand alte negocieri. PD-L de asemenea este scos din calcul.

Cel putin declarativ, PSD nu este de acord cu solutionarea de catre Guvern a colegiilor uninominale pentru Bucuresti. Vicepresedintele comisiei, deputatul Florin Iordache, ne-a spus ca „nu este normal ca Executivul sa decupeze Bucurestiul“. „Mai avem trei zile in care ne putem reuni si sa decidem asupra restantelor. Eu stiu ca maine dimineata (astazi – n.a.) urmeaza sa fiu sunat de Mihai Voicu si sa stabilim o noua sedinta. Eu am un proiect privind colegiile din Bucuresti“, ne-a precizat Iordache.

Deputatul PSD-ist nu a obiectat insa nimic atunci cand presedintele comisiei a anuntat inchiderea sedintei din cauza lipsei cvorumului si cand a mentionat ca Guvernul va decide in ceea ce priveste Capitala. Doar colegul sau de partid, Anghel Stanciu a avut o reactie negativa – „ce faci Misule, ne lasi fara cvorum“ – cand liberalii Horia Uioreanu si Ionel Palar au parasit sala. Impotriva decuparii de catre Guvern a colegiilor din Bucuresti s-a pronuntat pe fata doar reprezentantul PD-L Valentin Iliescu, acesta catalogand decizia ca fiind nelegala.

Cotidianul