Mai multi actuali si fosti demnitari liberali candideaza in colegii fara garantia ca vor deveni parlamentari.

Adrian Iorgulescu, Cristian David, Bogdan Olteanu, Tudor Chiuariu, Norica Nicolai, Dan Motreanu sunt doar cateva dintre numele liberalilor de frunte pentru care colegiile in care vor candida nu le ofera garantia ca vor ajunge deputati sau senatori.

Legea garanteaza intrarea in parlament doar a candidatilor care iau peste 50% plus unu din voturi intr-un colegiu, restul intrand in faza de redistribuire, in care se tine cont de scorul candidatilor din acelasi partid. Din acest motiv, liderii PNL incearca sa candideze in colegii in care partidul are rezultate bune la locale, in speranta ca vor primi o mana de ajutor.

Disputele din Capitala, varful aisbergului

Batalia cea mai vizibila este cea din Bucuresti, unde vedetele partidului se bat pentru sectorul 1, unde este primar liberalul Andrei Chiliman. Insa filiala de sector a preferat sa aleaga trioul Crin Antonescu (Senat) si Calin Popescu Tariceanu-Ludovic Orban la Camera si a refuzat candidatura presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu. Acesta incearca sa obtina o schimbare a deciziei din partea conducerii centrale, mizand pe sprijinul premierului Tariceanu.

Integral in Evenimentul Zilei