Averile parlamentarilor PD-L Vasile Blaga si Cristian Boureanu fac obiectul unor cercetari ale inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate - sustin surse din mediul politic. Cei doi au fost aratati cu degetul de presa pentru achizitionarea, de la senatorul UDMR Verestoy Attila, a unei locuinte in valoare de 800.000 de euro, respectiv pentru cumpararea la un pret mult sub nivelul pietei si revanzarea dupa un an, la un pret de cinci ori mai mare, a unui teren din Sinaia, exact in perioada in care se finalizau procedurile de retrocedare.

Contactat de Cotidianul, deputatul PD-L Cristian Boureanu ne-a declarat ca nu a fost cautat niciodata de inspectori de la ANI. „Nici dupa varianta legii Macovei si nici dupa varianta noua a legii nu m-a cautat nimeni. De fapt, ma indoiesc ca ANI ar putea gasi ceva in neregula la mine“, ne-a declarat ieri Cristian Boureanu. Senatorul PD-L Vasile Blaga nu a putut fi contactat, in ciuda insistentelor noastre.

Dezvaluirile legate de tranzactiile imobiliare ale lui Boureanu au fost publicate in premiera de Cotidianul. Tot din Cotidianul opinia publica a mai aflat pe 21 iulie ca pe lista neagra a ANI se afla deputatii Daniela Buruiana (independent, ex-PRM), Nicolae Badalau (PSD) si Ion Dumitru (PSD).

Integral in Cotidianul.