Presedintele Traian Basescu a prezidat ieri sedinta de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a avut loc numai pentru discutarea Raportului pe justitie. Dupa sosirea presedintelui, acesta a cerut membrilor CSM sa scoata jurnalistii afara din sala si sa le inchida orice sursa de informare, pe motiv ca „aceste lucruri trebuie sa ramana intre noi“.

Timp de trei ore, membrii CSM, impreuna cu Traian Basescu, au discutat cu usile inchise despre criticile aduse de Comisia Europeana nivelului de reforma din Romania. Fata de alte sedinte CSM la care a fost prezent presedintele statului, cand ziaristii puteau urmari macar la un monitor discutiile din interior, de aceasta data, ei n-au mai avut nici o legatura cu ce se vorbea in sala de sedinte.

Traian Basescu le-a solicitat judecatorilor si procurorilor ca pana anul viitor sa grabeasca judecarea cauzelor pentru a nu mai fi acuzati ca le treneaza, uneori, in mod voit. In acest sens, presedintele le-a atras atentia ca magistratii sunt categoria cel mai bine platita dintre intelectualii din Romania si, cu toate acestea, randamentul nu este cel asteptat. Nu in ultimul rand, seful statului le-a vorbit si despre importanta muncii procurorilor, care degeaba intocmesc dosare daca acestea nu sunt finalizate prin judecarea lor intr-o instanta.

Integral in Cotidianul.