Decolteurile in politica pot aduce mai mult capital de imagine decat un discurs decent si la obiect.

Decolteul candidatei la presedintia Americii, Hillary Clinton, a fost mai mult dezbatut anul trecut in presa internationala decat discursul sau televizat despre taxele pentru invatamantul superior. Publicatiile americane cele mai importante s-au revoltat si au pus o armata intreaga de stilisti nervosi pe urmele fostei doamne a Americii.

Editia londoneza a publicatiei „The Times“ se arata ceva mai ingaduitoare cu gafa americancei, in ideea ca, in sfarsit, Clinton „recunoaste ca este femeie si a indraznit sa creada ca publicul este suficient de matur incat sa ii asculte discursul in loc sa fie inflamat de emotii libidinale. Pacat ca s-a inselat“, scria Lisa Armstrong.

Daca aruncam o privire la decolteurile din politica romaneasca, primul lucru care se remarca este relaxarea romanilor cu privire la rigorile tinutei politicienilor. De fiecare data cand o femeie frumoasa din politica romaneasca si-a aratat decolteul, reactiile au fost mai degraba pozitive sau poate ironice, dar nici urma de revolta sau apeluri la decenta. Popularitatea presedintelui crestea de fiecare data cand acesta renunta la cravata si-si sufleca manecile sau isi indesa un fes sport pe cap iarna, iar femeile „cu decolteu“ din politica s-au bucurat de cea mai mare acoperire media.

Integral in Cotidianul