PC si PRM au negociat, luni, o alianta electorala, dar ea a cazut pentru ca “fratele mai mare nu e de acord”, ne-a declarat, ieri, secretarul general al peremistilor Gheorghe Funar. Fratele mai mare, respectiv PSD, “ar fi acceptat o colaborare cu PRM doar in conditiile fuziunii acestui partid cu PC”, a precizat Funar.

Acesta a povestit ca, la negocieri, omologul sau de la PC, Codrut Seres, s-ar fi aratat deschis unei colaborari cu PRM, insa ar fi marturisit ca PC nu poate sa mai faca inca o alianta, dupa cea cu PSD, ci doar o fuziune, varianta pentru care ar avea si binecuvantarea lui Mircea Geoana. “Noi nu am vrut o fuziune prin absorbtie, ci am mers pe ideea unei aliante in care PRM sa ramana un partid independent”.

“PC sa fuzioneze cu DNA sau CNSAS”

In aceste conditii, PC a facut, ieri, o oferta publica PRM de fuziune prin absorbtie, propunere considerata “nerusinata” de liderul peremist Corneliu Vadim Tudor. „Oferta noastra a fost una fara echivoc – fuziune prin absorbtie si asteptam ca cei de la PRM sa ne confirme sau sa ne infirme varianta pe care si domniile lor o doresc sau nu“, a anuntat Codrut Seres.

Potrivit oficialului conservator, discutiile au fost initiate de reprezentantii PRM si s-au axat pe „latura national-moderata“ a unei eventuale colaborari. Seres a mai sugerat ca, in cazul care PRM nu accepta fuziunea prin absorbtie, PC este „deschis unei discutii“ individuale cu parlamentarii PRM care doresc sa adere la Partidul Conservator. Seres a mai precizat ca exista „colegi conservatori“ care l-au contactat pe demisionarul din PRM - deputatul Gelil Eserghep.

Gandul