Severin i-a spus presedintelui ca Monica Macovei a furnizat informatiile negative din raportul CE pe justitie

Basescu s-a contrat si cu Geoana la inceputul intalnirilor

Reuniune cu scandal, ieri, la Palatul Cotroceni. Traian Basescu i-a chemat, pentru a patra oara in acest an, pe sefii partidelor parlamentare la o discutie la Cotroceni pe tema raportului CE. Au fost prezenti toti liderii invitati, cu exceptia premierului Tariceanu si udemeristul Marko Bela. Intrevederea a debutat cu o cearta intre Basescu si Geoana. Dupa ce seful statului a spus ca asteapta de la partide solutii pentru ca Romania sa iasa, incepand de anul viitor, din situatia „relativ umilitoare” de a fi monitorizata, Geoana a sustinut ca principala problema este politizarea actului de justitie.

„Domnule presedinte Geoana, am vazut in ultima vreme replici frecvente la adresa mea, si agresive, si necinstite. Nu imi spuneti mie ca legea nu a fost adoptata, nu imi reprosati mie acest lucru, eu nu sunt parlamentar. Aveti cel mai mare grup parlamentar“, a replicat Basescu, adaugand: „Propun ca acest lucru sa fie discutat cinstit aici, dupa ce pleaca presa, si nu sa le aducem in discutie pentru consideratii cu priza la public“.

In spatele usilor inchise, a urmat un schimb dur de replici cu un alt pesedist, Adrian Severin. Acesta i-a spus lui Basescu faptul ca, in spatele aspectelor negative din raportul CE, stau informatiile furnizate de catre Monica Macovei. Acest lucru l-a scos din minti pe seful statului, care l-a jignit pe Severin, dupa cum au povestit peremistul Gheorghe Funar si conservatorul Bogdan Ciuca. Severin a recunoscut si el incidentul, dar a refuzat sa spuna in ce termeni s-a purtat discutia: „M-as abtine sa descriu acest aspect. A fost o oarecare ciocnire. Reactia presedintelui a fost exagerata si nepotrivita”.

Potrivit unor surse, presedintele l-ar fi facut mincinos pe Severin, sustinand ca nu s-a mai intalnit de multa vreme cu Monica Macovei. Basescu a spus ca a incheiat definitiv dialogul cu liderul pesedist, iar acesta i-a reprosat ca nu foloseste un ton adecvat unui sef de stat.

Integral in Gandul