Cabinetul Tariceanu este amenintat, in acest mandat, pentru a sasea oara cu schimbarea. PSD a anuntat, ieri, ca “se gandeste serios” la depunerea unei motiuni de cenzura. “Am facut o analiza a activitatii Guvernului, pe care o consideram necorespunzatoare. Urmeaza ca in urmatoarele saptamani sa decidem masurile formale pentru sanctionarea acestui Guvern”, a declarat vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu.

Pentru reusita demersului, PSD are nevoie de girul a 238 de parlamentari. Voturile PD-L ar fi necesare pentru ca actualul Guvern sa plece. In acest caz, democrat-liberalii se vor confrunta cu o mare dilema: ori voteaza alaturi de PSD, ori sprijina Executivul lui Tariceanu. Daca PD-L va merge pe mana PNL, atunci se deschide o cale solida de negocieri in vederea refacerii Aliantei. In ultima perioada, liderii PNL si PD-L nu au exclus o colaborare politica post-electorala.

Social-democratii se pregatesc sa initieze o noua motiune de cenzura. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a anuntat, ieri, ca PSD “se gandeste serios” la depunerea unei motiuni de cenzura. “Am facut o analiza a activitatii Guvernului, pe care o consideram necorespunzatoare.

Urmeaza ca in urmatoarele saptamani sa decidem masurile formale pentru sanctionarea acestui Guvern”, a completat social-democratul. El a mai spus ca in conditiile in care va exista o contructie solida, adica un text al motiunii pus la punct, decizia politica poate fi luata imediat. Intrebat la ce masuri sanctionatorii se refera, Diaconescu a raspuns: Am anuntat deja o motiune simpla pe Agricultura”.

Gardianul