Presedintele de onoare al PSD se opune proiectului lui Orban de a resuscita lucrarile la canalul Dunare-Bucuresti.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu apeleaza nu doar la experienta si sustinerea politica a lui Ion Iliescu, ci si la expertiza acestuia de hidrolog. Tariceanu l-a invitat ieri la guvern pe presedintele de onoare al PSD pentru a-si spune cuvantul in privinta proiectului de reluare a lucrarilor la canalul Dunare-Bucuresti. La discutie a participat si sustinatorul acestui proiect, ministrul transporturilor, Ludovic Orban, caruia i-a fost contrapus Ion Iliescu, un cunoscut adversar al canalului Dunare-Bucuresti.

Inclestarea dintre Orban si Iliescu s-a incheiat cu concluzia premierului, si anume ca este necesar sa se mai studieze problema canalului. Cu alte cuvinte, semn ca premierul a fost sensibil la rezervele exprimate de Iliescu, se va proceda la realizarea unui studiu de fezabilitate.

Proiect „ceausist“ contra idee interbelica

Ministrul Orban a sustinut necesitatea finalizarii acestui proiect inceput si realizat in epoca Ceausescu in proportie de 70% si i-a cerut bani sefului guvernului.

In replica, Ion Iliescu i-a explicat premierului ca acest canal nu ar fi eficient din punct de vedere economic. El a sustinut existenta unor obstacole de natura tehnica si a adaugat si un inconvenient: pe acest canal ar ajunge „toate mizeriile dejectate din Bucuresti“. Iliescu a mai sustinut ca acest canal este un proiect ceausist demarat „din motive politice“. El a povestit ca fostul dictator urmarea sa ajunga pe acest canal in localitatea Petresti, unde se nascuse sotia sa, Elena.

Integral in Evenimentul Zilei