Initiativa lui Mircea Geoana de a schimba Constitutia si de a desfiinta imunitatea demnitarilor in fata legii are opozanti chiar in interiorul PSD.

Adrian Nastase, Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu au desfiintat ieri, in cadrul sedintei Biroului Permanent al PSD, toate propunerile pe care juristii insarcinati de Geoana le-au facut pentru depolitizarea justitiei.

Sa se revizuiasca, dar sa nu se schimbe nimic

Adrian Nastase a luat foc cand a auzit propunerea indrazneata ca arestarea si perchezitionarea demnitarilor sa nu mai fie atributul parlamentului, ci al CSM. Propunerea a fost facuta de Valer Dorneanu, la sugestia lui Mircea Geoana. „Atunci ce sens are sa mai schimbam legea. O sa fim in continuare carne de tun pentru procurorii lui Basescu“, a sarit Adrian Nastase.

El a insistat sa nu se renunte la actuala prevedere a Constitutiei, conform careia arestarea si perchezitionarea demnitarilor se face doar cu acordul parlamentului. Opozitia lui Nastase fata de aceasta propunere a venit dupa ce, in urma cu o saptamana, isi afirmase public sustinerea fata de ideea ca imunitatea sa fie desfiintata.

Evenimentul Zilei