PSD le-a cedat conservatorilor 25 de locuri de parlamentar, acesta fiind considerat pretul pentru bunavointa imperiului media al liderului PC. Mircea Geoana s-a dat peste cap si a negociat la sange cu baronii locali pentru a-i indeplini lui Dan Voiculescu solicitarea de a-i plasa in colegii elegibile 25 de conservatori. In mare parte cererile sale au fost deja rezolvate de presedintele PSD. Astfel, pentru a treia oara, oamenii lui Voiculescu ajung in parlament pe spatele PSD, dar mai ales datorita imperiului media al stapanului antenelor.

Conservatorii se ingramadesc in carca lui Piedone

Lista lui Voiculescu pentru parlament cuprinde 25 de nume pentru care a cerut, conform intelegerii cu PSD, tot atatea colegii eligibile. Presedintele fondator al PC si-a rezolvat intai propriul viitor parlamentar: va candida la Senat intr-un colegiu din sectorul 4 al Capitalei mizand pe influenta electorala a primarului sau, Cristian Popescu Piedone. Voiculescu s-a zbatut apoi pentru a-si rezolva „locotenentii“.

Pentru Sergiu Andon, avocatul care l-a reprezentat in procesul intentat contra verdictului CNSAS, a cerut „colegiul romanesc“ din Covasna. Astfel, a recompensat efortul lui Andon de a desfiinta institutia care i-a agatat eticheta de colaborator al Securitatii. Daniela Popa, presedintele PC, va candida tot in sectorul 4, dar la Camera Deputatilor.

„Deocamdata nu este nimic stabilit. Am primit propuneri de la mai multe organizatii judetene, printre care Arges si Teleorman, dar un cred ca voi pleca din Bucuresti“, ne-a declarat Daniela Popa. Senatorului Marius Marinescu, plecat cu scandal din PD, i-a promis un colegiu tot in Bucuresti. Un alt membru din falanga lui Voiculescu este senatorul Sabin Cutas. Acestuia i s-a rezervat un loc la Teleorman. Printre cei pe care i-a vrut neaparat in parlament s-a aflat si Bogdan Ciuca, distribuit intr-un colegiu de deputat la Galati.

Doctorul Irinel Popescu va fi mentinut la Dolj intr-un colegiu de senator. Un alt apropiat al lui Voiculescu este omul de afaceri Maria Grapini. Ea a fost plasata la Timis pentru Camera Deputatilor. Voiculescu a mai cerut un loc de la PSD si pentru „vedeta“ partidului, fostul boxer Mihai Leu, care va candida la Hunedoara.

Dintre apropiatii lui Voiculescu, singurul care risca sa ramana pe dinafara este Codrut Seres. Potrivit Danielei Popa, Seres a informat partidul ca nu va mai candida. „Se simte mai confortabil in Executiv decat in parlament“, a motivat presedintele PC. Motivul real al abtinerii de la candidatura este declansarea urmaririi penale in cele doua dosare.

Evenimentul Zilei