Dupa desenarea colegiilor electorale printr-un blat intre toate partidele, se contureaza o alta smecherie: liderii intra in alegeri cu adversari net inferiori.

Au mai ramas trei luni pana la alegeri. Mai exact, 88 de zile. Partidele politice nu si-au definitivat inca listele complete ale candidaturilor. Se stie, in mare, unde vor candida liderii partidelor si, dupa cum se poate observa din tabelele de mai jos, ei par ca nu vor avea mari probleme. Surse din PSD, PD-L si PNL - principalele partide competitoare in alegerile din 30 noiembrie - recunosc ca s-au purtat si se poarta inca negocieri privind „aranjarea“ colegiilor pentru lideri in asa fel incat „sa iasa cine trebuie“.

O dovada pentru „aranjarea“ acestor colegii poate fi si faptul ca nu exista inca doi lideri care sa se bata pentru acelasi colegiu. Iata, spre exemplu, ce se intampla in Colegiul 2 Bucuresti, acolo unde candideaza premierul Tariceanu. PSD il arunca in lupta pe cantautorul Victor Socaciu, desi acest partid avea nume foarte grele care ar fi putut sa-i tina piept liderului PNL.

Adrian Nastase si Ion Iliescu sunt doar doi dintre membrii PSD Sector 1. La fel se intampla si la Dolj, in Colegiul Dabuleni, acolo unde PNL si PD-L par sa-i faca pomana lui Mircea Geoana un loc de senator. Tot asemenea si in Colegiul 9 de la Bacau, acolo unde PNL se pregateste sa arunce un necunoscut de la organizatia de tineret pentru a-l „confrunta“ pe Viorel Hrebenciuc (PSD).

Cotidianul