Dupa dezvaluirile legate de intalnirea dintre Vadim Tudor si Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, suspectate a avea legatura cu trocul convenit ulterior intre PD-L si PRM, Traian Basescu a fost nevoit sa le ceara si liderilor democrati, si celor ai PRM sa iasa public cu declaratii care sa il delimiteze pe el de intelegerea dintre cele doua partide.

Primul care s-a sacrificat a fost presedintele PD-L, Emil Boc, care a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca liderii partidului au avut luni o intalnire cu seful statului, pentru a-i da acestuia explicatii in legatura cu intelegerea cu PRM, dar Traian Basescu „nu a acceptat argumentele prezentate” si i-a mustrat aspru pe colegii sai.

„Am avut o explicatie cu presedintele Basescu - conducerea centrala a PD-L - prin care am explicat argumentele care au stat la baza deciziei noastre. Nu le-a acceptat, dar sper ca cel putin a inteles ca a fost o decizie, pe fond, de buna-credinta, administrativa, fara nici o conotatie politica, fara sa existe nici un fel de protocol, nici un fel de intelegere si nimic altceva, pur si simplu o decizie pur administrativa la nivelul liderilor din Senat cu privire la functiile care se impart la inceputul fiecarei sesiuni“, a declarat Emil Boc, citat de NewsIn.

Boc a incercat astfel sa arate ca Traian Basescu nu a avut nimic de-a face cu intelegerea incheiata cu Vadim Tudor: „A fost o solicitare pe care noi am cerut-o, pentru o explicitare a acestui demers care nu are nicio legatura cu seful statului. A fost o decizie pe care am luat-o la nivelul conducerii PD-L cu unicul scop de a debloca situatia din Senat. S-a demonstrat ca nu am evaluat corect toate nuantele si impactul pe care l-ar fi avut in opinia publica, (…) vazand insa ca institutia prezidentiala este tarata involuntar in acest subiect, am solicitat o explicatie cu seful statului“. Intrebat daca in cadrul discutiei cu presedintele Traian Basescu democrat-liberalii au cerut scuze acestuia, asa cum sugerase Cezar Preda ca ar fi indicat, Emil Boc a raspuns ca relatia dintre PD-L si presedinte nu se pune in termeni de scuze.

Cotidianul