PNL negociaza cu Ramona Badescu, vedeta TV in Romania si Italia, candidatura acesteia la alegerile parlamentare din noiembrie, pentru romanii din strainatate, in colegiul C1, adica in Europa Occidentala. Dupa cum ne-au declarat surse din partid, Badescu ar urma sa candideze pentru un post de deputat, ajungand, in acest fel, sa faca tandem cu Petre Roman, care vizeaza un post de senator.

Sursele citate au spus ca Ramona Badescu ar fi preferata de insusi premierul Calin Popescu Tariceanu, el si sotia lui fiind in relatii de amicitie cu actrita si cantareata care traieste in Italia. „Si tacerea e un raspuns, sunt o persoana diplomata”, a declarat Ramona Badescu contactata de ziarul Gandul pentru a confirma veridicitatea informatiei. Vedeta care spune ca „mai mult face si tace” sustine ca ea si acum face „o politica a sufletului, o politica a culturii, dar mai putin o politica a sedintelor de partid”.

Vedeta tv nu se teme ca va fi perceputa de alegatori drept o noua „artista” parasutata in politica, „intre timp am fost perceputa si pentru alte lucruri, nu numai pentru asta (aspect fizic – n.r.)”, sustine ea. Doamna Badescu are numai cuvinte de lauda si la adresa posibilului vecin de pe buletinul de vot, Petre Roman. „Domnului Roman i-am facut o gluma la o emisiune tv si e deosebit de simpatic, are simtul umorului, nu numai ca vorbeste italiana, dar o face si transmitand lucruri in cunostinta de cauza”, spune Ramona Badescu.

De altfel, vedeta nu ar fi la prima experienta in politica. Ea a candidat, in aprilie, la un post de consilier local la Primaria Romei, insa nu a avut succes. In august 2008, Badescu a declarat presei italiene ca a devenit consilier personal al primarului Romei Gianni Alemanno pe probleme legate de imigratie.

Gandul