Portofoliile de ministri ii tenteaza atat de mult pe social-democrati, incat si-ar putea lasa liderul fara postul de sef al Guvernului. Mai multi lideri PSD se gandesc sa intre la guvernare intr-un cabinet PNL sau PDL chiar in cazul in care Basescu ar refuza sa il numeasca premier pe Geoana.

Investitura in calitatea de premier al PSD de catre Congresul Extraordinar de peste doua saptamani nu este o garantie pentru Geoana ca va ajunge la Palatul Victoria. Potrivit unor surse din partid, mai multi lideri din conducerea centrala se gandesc la varianta aducerii PSD la guvernare chiar si fara ca Geoana sa fie premier.

Social-democratii ar participa la guvernare, cu patru-cinci ministri, fie intr-un cabinet liberal, fie intr-unul democral-liberal, daca PSD nu va reusi sa faca singur guvernul. „Nu este exclus sa fie lasat din brate (Mircea Geoana – n.r.) daca ni se dau cateva ministere", spun sursele citate.

„Suntem un partid de administratie"

Scenariile cele mai sceptice vehiculate in PSD sunt ca social-democratii fie nu participa deloc la formarea viitorului guvern, fie vor face parte din urmatorul cabinet, dar de pe pozitia a doua. „Asta este un partid de administratie", mai spun lideri ai PSD, subliniind importanta intrarii la guvernare.

Scenariul este valabil si in conditiile in care PSD va castiga alegerile, dar seful statului va refuza sa il nominalizeze pe Mircea Geoana pentru functia de prim-ministru.

Adevarul