Presedintele PNL este pe cale sa renunte la candidatura in Primaverii pentru una cu sanse mai mari, langa Bucuresti. Calin Popescu-Tariceanu ar putea renunta la candidatura intr-un colegiu uninominal din Bucuresti in favoarea unuia din judetul Ilfov. Presedintele PNL s-a gandit de mai multa vreme la aceasta posibilitate si a aranjat ca, ieri, sa primeasca o propunere publica in acest sens de la seful organizatiei Ilfov, Marian Petrache.

Acesta i-a oferit sa candideze intr-un colegiu care cuprinde si satul Cioflinceni din comuna Snagov, unde premierul are o vila.

„Surpriza“ de la Petrache pentru Tariceanu

Propunerea oficiala a venit in timp ce premierul se afla in comuna ilfoveana Gruiu pentru deschiderea anului scolar. Seful PNL a pretins ca este uimit: „M-ai luat prin surprindere si am sa ma gandesc. O sa discutam, este un lucru ce poate fi interesant ca provocare“, i-a raspuns premierul lui Petrache. De altfel, Tariceanu a si lansat primul mesaj cu continut electoral, declarandu-le ziaristilor: „Sa nu credeti ca un colegiu in Ilfov este mai prejos decat cel din Primaverii. In zona asta rurala, adiacenta Bucurestiului, provocarile sunt foarte mari, transformarile foarte rapide si foarte profunde, iar nevoile sunt pe masura“.

Ideea mutarii lui Tariceanu a venit dupa ce o serie de sondaje efectuate de partid aratasera ca PNL nu mai are resurse de crestere in Capitala, organizatie pe care o conduce, de cateva luni, chiar premierul. Aceasta situatie, cuplata cu rezultatul de la locale, cand liberalii luasera locul 3, mult in urma PDL si PSD, ducea la riscul ca Tariceanu sa intre in parlament, dar cu dificultati, fara sa fie primul clasat in colegiul sau. Cum colegiul Primaverii este totusi unul cu sanse pentru liberali, in acesta ar urma sa candideze secretarul general al PNL, Dan Motreanu.

Evenimentul Zilei