Vicepresedintele PDL, Raluca Turcan, crede ca Theodor Stolojan putea sa fie mai abil politic si sa separe momentul in care era cu familia la mare de cel in care si-a declarat intentia de a conduce viitorul guvern

Foarte retinuta in ceea ce priveste aprecierile la adresa colegilor din PDL, Raluca Turcan, care a crescut ca om politic in proximitatea lui Theodor Stolojan, sustine ca unanimitatea inregistrata la desemnarea acestuia drept candidat la fotoliul de premier este „pe bune".

„La masa Adevarului", ea nu a negat insa ca au fost voci din vechiul PD care au propus ca liderii PDL sa se gandeasca si la altcineva ca varianta pentru postul de prim-ministru. Raluca Turcan mai spune ca, daca ar fi fost in locul mentorului sau, nu ar fi ales sa-si anunte candidatura in sort, la marginea piscinei.

Adevarul: Se discuta mult in legatura cu nemultumirile fostilor PD-isti fata de fuziunea cu PLD ca urmare a pierderii unor posturi de conducere. Cat de mult ati resimtit acest lucru dupa fuziunea PD-PLD?

Raluca Turcan: In momentul de fata exista democratie in PDL, exista opinii contrare, dar in momentul in care se ia o decizie, se merge pe ea. Cred ca am demonstrat ca ne comportam ca o echipa. Nu vad tensiuni mai mari decat in alte partide.

Sunt tensiuni normale, dar nu cred ca acest cuvant este cel mai potrivit. La un anumit moment poti sa ai o opinie diferita si sa te simti mai incarcat nervos fata de o alta persoana, dar asta nu dureaza in timp. Poate fi o reactie de moment, impulsiva.

Daca nu veti reusi sa formati guvernul, nu credeti ca tensiunile se vor amplifica?

Nu ne punem problema aceasta, pentru ca in mod cert PD-L pleaca cu prima sansa, chiar daca s-au facut multe speculatii pe seama rezultatului alegerilor locale. In eventualitatea pierderii alegerilor, insa, vor avea loc o serie de evaluari. Este normal ca evaluarile sa se lase cu nemultumiri. Dar important este, chiar daca pierzi, chiar daca castigi, sa faci evaluari, sa vezi ce-a fost bine si ce-a fost rau.

Integral in Adevarul