Premierul Calin Popescu-Tariceanu sustine ca este pregatit pentru o „riposta imediata“, in cazul in care judecatorii Curtii de Apel Bucuresti vor suspenda hotararea de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale. Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa judece astazi o plangere impotriva acestei hotarari, formulata de PRM. Invitat marti seara la televiziunea publica, Tariceanu a afirmat ca alegerile se vor tine la data fixata si dupa sistemul votului uninominal.

„Am pregatit toate masurile necesare din partea guvernului, riposta este pregatita pentru ca lucrurile sa fie duse la bun sfarsit in termen. Si aici vreau sa risipesc orice speculatii, alegerile se vor tine, asa cum sunt programate, la finele lunii noiembrie si pe sistem uninominal“, a declarat Tariceanu.

Cu toate acestea, premierul nu a precizat in ce constau masurile guvernului, spunand doar ca „executivul are posibilitatea unei miscari rapide cu care sa reinstaleze in functie tot pachetul de legi pentru votul uninominal“. Tariceanu a reiterat ideea ca PRM si PDL ar fi partidele care ar vrea sa blocheze uninominalul, afirmand ca, in cazul aplicarii acestei legi, PRM ar disparea de pe scena politica, iar PDL ar pierde intre 7% si 10%, comparativ cu votul pe liste.

Evenimentul Zilei