Pavilionul central de la Romexpo…400 de protagonisti si 10.000 de spectatori…Adrian Nastase propunandu-l pe Mircea Geoana premier…Un ecran gigant cu harta Romaniei din care se vor „deschide“ judete pe care vor clipi display-uri cu pozele candidatilor…Si momentul de varf al spectacolului, Costel Busuioc in carne si oase cantand la microfon, in timp ce de la balconul circular coboara incolonati si triumfatori “uninominalii”.

Sunt pasaje din scenariul scris de Miron Mitrea pentru lansarea candidatilor PSD la parlamentare si a lui Mircea Geoana ca pretendent al fotoliului de prim-ministru.

Spectacolul va avea loc astazi, incepand cu ora 15:00, si, pentru a nu aparea surprize sau incidente, a fost prefatat ieri de o intalnire a filialelor cu liderii de la centru. S-a discutat despre organizarea evenimentului, Miron Mitrea dand un raport despre cum merg pregatirile si dezvaluind ca le-a pregatit colegilor sai o surpriza: Costel Busuioc, despre care s-a descoperit ca este si membru al PSD Timis, a acceptat sa cante pentru partid. Apoi au luat cuvantul liderii locali, fiecare raportand cum sta cu pregatirea listelor de candidati. Nu s-a facut o citire a numelor decat in cazuri exceptionale, majoritatea preferand sa-i dea lista direct lui Mitrea.

Cu toate astea, CEx al PSD s-a caznit 5 ore sa definitiveze listele. Pesedistii au inceput lucrarile cu zambetul pe buze, increzatori ca vor pleca repede acasa. Nu s-a intamplat insa asa. Viorel Hrebenciuc si Radu Mazare au inceput sa iasa plictisiti si sa discute cu jurnalistii la o tigara, semn ca aparusera probleme neprevazute cu unele dintre organizatii. Primii au parasit sedinta candidatii desemnati la Bucuresti. Liderul organizatiei, Marian Vanghelie, a iesit din sala si a declarat triumfator: “V-am spus ca cine vreau eu ala iese, ca doar n-am muncit in partidul asta 15 ani degeaba”.

Integral in Gandul