Grabiti sa plece cat mai repede in campanie, parlamentarii si-au concentrat la maximum activitatea legislativa, ajungandu-se la situatii de-a dreptul hilare.

Dupa ce in sedinta de marti au trimis la vot final circa 125 de proiecte, in majoritatea cazurilor fara dezbateri, deputatii si-au propus ieri sa voteze nu mai putin de 169 de propuneri legislative in doar cateva ore. Nu au reusit, pentru ca dupa vreo trei ore presedintele de sedinta s-a vazut nevoit sa anunte suspendarea lucrarilor din lipsa de cvorum. Zelul "alesilor" s-a spulberat repede, mai ales dupa ce au fost votate proiectele cu evidenta incarcatura electorala, la gramada cu tratatele internationale, ordonantele guvernamentale si cererile de reexaminare ale presedintelui.

Pentru a nu pierde startul in precampania electorala, senatorii si-au ajustat si ei programul. Daca la inceputul legislaturii lunea si joia erau dedicate plenului, iar martea si miercurea lucrului in comisii, acum sedintele in plen se tin lunea si martea. Miercurea si joia ar trebui sa fie dedicate comisiilor, dar in fapt usile salilor sunt aproape mereu foarte bine inchise.

Romania Libera