Premierul si-a facut lobby la Buftea anuntandu-si electoartul ca nu are cum sa mareasca salarii, cu 50 la suta, peste noapte. Nu exista retete pentru astfel de cresteri nejustificate, chiar daca Romania se afla pe primul loc in Europa in 2008, in privinta cresterii economice, a spus Tariceanu.

Tariceanu: „Romania este prima tara din Europa in privinta cresterii economice. O performanta pentru care omologii mei din strainatate ma invidiaza. De exemplu, premierul Berlusconi mi-a marturisit ca, daca ei vor fi pe zero e bine...”

Primaria Buftea traieste ca o closca galbena intre blocurile ceausiste, ouate in piata mare. In fata ei, un Eminescu facut cu economie de material, un Enescu intr-o rana si asistenta cam la o suta de persoane, mai mult batrani. Cu totii il asteapta pe Tariceanu. Premierul vine sa-si faca lobby intr-unul dintre orasele colegiului 4 Ilfov, acolo unde candideaza din partea PNL.

Asistenta spune ca vine la invitatia fostului prefect, actual secretar de stat, Marian Petrache, “sa ne rezolve problema cu transportu’ mama, ca ne chinuim ca hotii de cai, mamicule”. „Rezolva pe dracu’. Toti se lauda pana-i alegi si pe urma...” se vaita o batrana bufteleanca, asezata in „stal”. „Mama da mata esti veteran, ca io sunt femeie de veteran din Tecuci si de anu’ trecut n-am primit un sfant...” intervine o a treia colega de banca”, sprijinita in baston. „Lasati-o ca e surda... Sunteti de la Parlament, nu?!” se intereseaza o doamna care imi comunica faptul ca e mama de consilier din primarie. „Da, io nu cred ca mai vine Tariceanu.” zice. „De ce” zic eu panicat. „Pai au strans covorul rosu de pe scara Primariei...” „Si fiul ce v-a spus?” „Mi-a spus: ce-ai mama, esti nebuna; stai linistita ca vine el!!”

Integral in Gandul