Elena Udrea, sarmale cu parfum de Chanel Elena Udrea le-a destainuit bloggerilor carui tip de alegatori se adreseaza: tinere de 25-30 de ani, cititoare de reviste de scandal, fascinate de Mercedes si Chanel. Udrea le-a vorbit bloggerilor despre profilul votantului ei din Drumul Taberei. Astfel, potrivit cercetarilor aplicate in colegiul sau din Drumul Taberei, alegatorii sai sunt „femei cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani cu studii medii si superioare”. Udrea a marturisit ca din analiza cercetarilor reiese ca votantele sale citesc ziare si reviste de scandal, precum „«Cancan» si «Star»“, scrie Cotidianul.

Guvernul le da primarilor PSD si PNL de trei ori salariile profesorilor Cu o luna inainte de alegeri, guvernul a scos doua miliarde de lei din fondul de rezerva pentru a-i transfera in bugetul primariilor si al consiliilor judetene. Partea leului a fost adjudecata de PNL si PSD, un loc special ocupandu-l comunele care fac parte din colegiile uninominale in care vor candida liderii celor doua partide, Calin Popescu-Tariceanu, respectiv Mircea Geoana. Cele doua hotarari de guvern prin care s-au impartit pomenile au fost luate pe 24 septembrie, dar publicate in Monitorul Oficial abia vineri, 17 octombrie. Pe 30 septembrie, parlamentul vota marirea salariilor profesorilor, estimata la 700 de milioane de lei pana la sfarsitul lui 2008, de trei ori mai putin decat „darul“ guvernului pentru primarii, relateaza Evenimentul Zilei.

PNL si PD-L au aceeasi tinta: PSD Vasile Blaga i-a indemnat, sambata, pe colegii sai care au participat la lansarea candidatilor PD-L Timis sa-si indrepte atentia asupra PSD: „PSD-ul este principala noastra problema. Cu ei ne luptam. PNL este prea mic pentru noi. Ce este echipa Tariceanu? Este manuta cu care fura PSD”. Secretarul general al PD-L a sustinut ca „ar fi vremea sa avem si noi un prim-ministru pentru ca pana acum am fost doar asociati la guvernare”. Radu Berceanu a fost mult mai categoric, sustinand ca „nu avem sansa sa nu formam guvernul”: niciun partid nu va obtine jumatate plus unu din locurile in parlament, iar, in aceasta situatie, „presedintele Basescu va pune prim-ministru de unde trebuie. Dupa doua incercari nereusite de a forma guvernul, sa vedem cine vrea anticipate, cu zapada pana la mijloc si facturi la utilitati care cresc intr-una”, informeaza Gandul.

Romanii nu stiu prea bine pe cine voteaza, dar se vor inghesui la urne Un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale, in perioada 1-11 octombrie, la comanda Fundatiei Societatea Civila, releva faptul ca peste 95% dintre cei chestionati nu stiu care sunt candidatii nominalizati de principalele partide. Acelas sondaj il plaseaza pe presedintele Traian Basescu in fruntea topului increderii cu 63,1%. La distanta mica se afla primarul general al Capitalei Sorin Oprescu – 62,7% - urmat de prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan (49,9%), presedintele PNL si cel al PSD - Calin Popescu-Tariceanu, respectiv Mircea Geoana ( ambii cu cate 46,2 de procente). Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.468 de persoane de peste 18 ani, in 101 de orase si sate din intreaga tara, cu o eroare de plus minus 2,5%, scrie Gardianul.

Oana Zavoranu si-a dat jos silicoanele pentru a-si face loc in Parlament Telenovela candidaturii Oanei Zavoranu pentru Parlamentul Romaniei a ajuns la final. Mai exact, artista s-a decis sa candideze din partea PRM pentru un loc de deputat in sectorul 6 al capitalei. Realitatea TV remarca faptul ca, cu doua saptamani inainte de inceperea campaniei electorale, Oana Zavoranu a gasit deja reteta castigatoare - naturaletea. Oana Zavoranu a fost convinsa cu greu sa faca pasul spre politica la nivel inalt. A acceptat doar la insistentele liderului PRM. Dar politica nu se face asa, cu una cu doua. E nevoie de dedicatie si sacrificiu. "Mi-am dat jos silicoanele pentru ca vreau sa ma prezint in fata electoratului suta la suta naturala", a declarat vineri Oana Zavoranu, scrie Romania Libera.