Luminita Anghel: „N-am putut sa cumpar voturi“. Locul al treilea la concursul Eurovision, desfasurat la Kiev in 2005. Locul al doilea la alegerile desfasurate in Colegiul 25 din Drumul Taberei, Bucuresti, in 2008. Acestea sunt principalele coordonate ale activitatii artistico- politice ale Luminitei Anghel, care a pierdut duminica la urne in fata democrat-liberalei Elena Udrea. In postfata scrutinului electoral, Anghel acuza campania murdara facuta de contracandidata sa. Artista nu renunta insa la cariera politica, scrie EvZ.

EvZ: Ce v-a lipsit in aceasta campanie electorala?

Luminita Anghel: Puterea financiara. N-am putut sa cumpar voturi. In ziua alegerilor, am avut dovezi ca PDL a dat bani, am sesizat si politia, dar nu s-a facut nimic. Nu i-am adunat pe batrani in parc ca sa le dau tuica. Am preferat sa obtin voturile numai prin campania mea „door to door“ (n.r. - din usa in usa). Cei care fac o campanie curata au de pierdut.

In Modrogan, mesaj de la Zeus: „Acum sunt relaxat“. „Acum sunt relaxat”, ar fi fost reactia lui Traian Basescu dupa ce pedelistii si-au asigurat un avantaj de trei mandate in Parlament, au relatat surse din PD-L. Cu toate acestea, democrat-liberalii sustin ca seful statului nu le-ar fi oferit informatii legate de numele viitorului premier. Desi unii dintre vechii pedisti nu sunt siguri ca Theodor Stolojan va ocupa scaunul de la Palatul Victoria, ei sunt constienti ca nu ii pot forta mana presedintelui, scrie Gandul.

DNA are grup parlamentar. Dosarele din justitie ale unora dintre candidatii la alegerile parlamentare de duminica nu au contat prea mult in ochii electoratului. Ba dimpotriva, o mare parte dintre acestia si-au recastigat imunitatea. Cap de lista pe lista „dalmatienilor”: fostul premier Adrian Nastase. Acesta a castigat fara emotii mandatul de deputat de Mizil, in ciuda faptului ca ar fi cercetat in nu mai putin de zece dosare. In dosarul „Zambaccian”, Nastase este acuzat de DNA de luare de mita, santaj si de insusire de foloase necuvenite, scrie Cotidianul.

Moldova, de un rosu diluat. Ecuatia politica a Moldovei a incetat sa mai fie monotona. Chiar daca in Vrancea, Bacau, Braila sau Galati, alianta PSD-PC se plaseaza in continuare pe primul loc, exista judete unde distanta dintre PSD si PD-L s-a micsorat foarte mult, ca in Galati, sau unde nuanta de portocaliu capatata la alegerile precedente s-a accentuat. PNL e inca departe de orice performanta in Moldova, scrie Romania libera.

Silviu Prigoana: „Sefii nu m-au lasat sa lupt cu Nastase“. Omul de afaceri ar fi vrut un adversar mai puternic, ca sa aiba bucuria succesului. Silviu Prigoana si-a adjudecat un loc in Camera Deputatilor, castigand in Colegiul 15 Bucuresti, cu un confortabil 58,9%. Principalii sai oponenti, Mihaela Mandrea (PSD-PC) si Pietro Ionescu (PNL), ambii fara notorietate, au strans, impreuna, doar 32,4% din sufragii, scrie EvZ.

EvZ: Cat de mult v-a bucurat rezultatul pe care l-ati obtinut?

Silviu Prigoana: Era previzibil. Imprevizibil a fost pentru mine insuccesul lui Tariceanu. Sa fii la guvernare, sa fixezi data alegerilor cum iti convine, sa-ti alegi colegiul care-ti convine, sa ai bugetul tarii la dispozitie si sa nu castigi (n.r. - desi cu emotii, actualul premier a castigat mandatul de deputat de Ilfov)... S-a demonstrat ca pe anumiti politicieni nu i-a mai dorit poporul. In general, ei castigau pe liste.