Razboi mediatic inainte de negocierile pentru guvern. Pana cand vor afla de la Cotroceni numele premierului, partidele isi fac avansuri prin intermediul presei. Democrat-liberalilor li s-a transmis sa intre in „silentio stampa“. Combinatiile cand cu PNL, cand cu PSD lansate de la televizor de democrat-liberali au fost stopate ieri brusc de Emil Boc, pana la un semn de la presedintele Traian Basescu. Euforici dupa avansul de trei parlamentari rezultat din alegeri, PDL-istii au primit interdictie la orice emisiune la televiziune, la orice declaratie in presa pana la consultarile de la Cotroceni, scrie EvZ.

Becali stinge lumina la partid. Miliardarul din Pipera sustine ca esecurile pe banda rulanta ale partidului si familia l-au convins sa spuna adio politicii. Fostii sai sfatuitori se indoiesc ca decizia acestuia e definitiva. Pana una alta, Becali a renuntat sa mai plateasca chiria sediilor partidului si i-a concediat pe angajatii de la acestea, scrie Cotidianul.

Olguta Vasilescu: „Regret declinul PRM“. Lia Olguta Vasilescu (PSD), unul dintre politicienii crescuti de Corneliu Vadim Tudor, care a parasit PRM anul trecut, a declarat miercuri, la Craiova, ca va duce mai departe in parlament ideile fostului partid. Intrata in Senatul Romaniei din primul tur, intr-un colegiu din Dolj, Lia Vasilescu a declarat ca regreta declinul in care a intrat PRM, scrie EvZ.

Alegatorii, dezamagiti de anti-nominal. Ciudateniile generate de sistemul de distribuire a mandatelor de dupa scrutinul din 30 noiembrie au starnit iritarea alegatorilor din colegiile in care au fost desemnati parlamentari dintre candidatii care s-au clasat pe locurile doi, trei sau patru, cu doar cateva mii de voturi, scrie Romania libera. In Colegiul 2 pentru Senat din Tulcea, Trifon Belacurencu (PSD) a devenit senator, clasandu-se pe locul doi dupa Anisoara Radu (PD-L). Constantin Damian, Macin, pensionar, 76 de ani: "Este o lege proasta. Noi, alegatorii din colegiul senatorial Macin-Babadag-Isaccea, am ales-o pe Anisoara Radu, care s-a clasat pe primul loc cu aproape 40% din voturi, iar calculatorul de la Biroul Electoral l-a facut senator pe presedintele PSD Tulcea, Trifon Belacurencu, care s-a clasat pe locul doi? Aceasta lege trebuie schimbata rapid. Acesta nu este uninominal!".

PSD a facut o pasiune nebuna pentru PD-L. Liderii PSD, Ilie Sarbu, Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc, s-au intrecut in declaratii de dragoste la adresa democrat-liberalilor. „Se contureaza tot mai mult ideea unei coalitii cu PD-L, pe care o consideram cea mai potrivita. Majoritatea liderilor PSD din teritoriu considera ca, in conditiile actuale de criza, e nevoie cat mai rapid de un guvern si un Parlament cu o majoritate puternica pentru a putea lucra“, a declarat miercuri vicepresedintele Ilie Sarbu, in urma sedintei liderilor partidului, reuniti la biroul acestuia de la Senat, scrie Cotidianul.