Ratoi, primarul vesnic, a devenit deputat. Primar al municipiului Pascani din 1982, mandat intrerupt doar cateva luni cand a condus orasul Targu Frumos, Neculai Ratoi este de departe una dintre cele mai emblematice figuri ale politicii romanesti din timpul lui Ceausescu pana in prezent. Primarul Pascaniului a fost cercetat in nenumarate dosare penale, a fost acuzat de retrocedari ilegale si abuz in serviciu, dar a scapat basma curata. Omul asta viseaza administratie noaptea si, daca-l treziti, va recita Legea 215", il aduleaza Constantin Simirad, presedintele CJ Iasi. Gurile rele din PSD sustin ca, daca nu candida pentru Parlament, iesea iarasi primar la Pascani, scrie Romania libera.

Basescu l-a laudat pe Tariceanu pentru amanarea majorarii pensiilor. Seful statului l-a laudat, vineri, pe premierul Calin Popescu Tariceanu, pentru decizia pe care Guvernul a luat-o de a amana majorarea pensiilor pentru gradele I si II de munca.. Basescu i-a spus lui Tariceanu ca a luat nota de decizia luata de Guvern si a apreciat ca este o decizie buna, scrie Cotidianul.

PC: Foarte multi dintre candidatii nostri au pierdut de pe primul loc. Potrivit datelor oficiale furnizate de Biroul Electoral Central, din cele 49 de mandate de senatori si 114 de deputati obtinute de Alianta PSD+PC, conservatorii se pot lauda doar cu un mandat de senator si patru de deputat. De mentionat ca toate mandatele au fost obtinute in urma redistribuirii voturilor, scrie EvZ.

Mitrea, exclus din echipa PSD pentru ca a negociat de capul lui. Din delegatia anuntata ieri de Mircea Geoana au lipsit Miron Mitrea si Marian Oprisan. Potrivit liderului PSD, echipa a fost taiata pentru ca asa a hotarat el: „Au vrut multi sa participe, dar decizia mea a fost sa participe cei care au functii de conducere in partid”. Prezent in schimb in echipa, Marian Vanghelie a explicat mai clar: „Doua zile, Mitrea a avut o abordare gresita si era o reactie negativa la adresa dansului", scrie Gandul.

Boc: Am fost perceputi ca partid al presedintelui. Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ieri ca rezultatul de la alegeri "este o munca de echipa, dar am beneficiat si de faptul ca am avut un partener in presedintele Romaniei si am fost perceputi, in opinia publica ca partid al presedintelui", scrie Romania libera.

Liberalii, mai precauti cu pensionarii decat cu profesorii. Amanarea majorarii pensiilor pentru grupele I si II pana la 1 ianuarie 2010 a fost votata de Executiv dupa alegeri. Guvernul Tariceanu avea deja o masura neelectorala la activ: cea legata de amanarea salariilor profesorilor. Desi Guvernul a contestat la Curtea Constitutionala (CCR) atat legea de majorare cu 50% a salariilor profesorilor, cat si pe cea de majorare cu 50%, respectiv 25% a punctului de pensie pentru cei din grupele I si II de munca, dupa esecul contestatiilor, doar pentru prima din ele a mers mai departe si a amanat-o printr-o alta ordonanta de urgenta, scrie Cotidianul.