PSD va detine postul de prim ministru in perioada 2010 - 2012, urmand ca sefia guvernului sa fie detinuta de democrat-liberali in primii doi ani de guvernare ai unei eventuale majoritati PSD-PD-L, a declarat, pentru Gandul, liderul PSD, Mircea Geoana.

"Mandatul meu este ca PSD sa ceara o co-reprezentare in sefia Guvernului. Asta inseamna ca, in primii doi ani, premierul va fi de la PD-L, iar in urmatorii doi va fi de la PSD", a spus Mircea Geoana.

Potrivit lui Geoana, in primii doi ani, PSD va cere postul de vicepremier care va "co-semna" toate actele pe care-si pune semnatura primul ministru. In privinta ministrilor, nu s-au facut referiri concrete la sedinta de luni a PSD, desi surse din partid au reinceput sa-i propuna pe Cristian Diaconescu, Victor Ponta si Titus Corlatean in Guvernul cu democratii, sustine cotidianul Gandul.

In privinta sa, Mircea Geoana spune ca nu va face parte din primul Guvern PD-L-PSD. "Eu iau sefia Senatului, iar sefia Camerei Deputatilor le va reveni celor de la PD-L".

In sedinta conducerii PSD s-a decis, de asemenea, si o mutare importanta pe care social-democratii o vor sustine la negocieri, in scopul de a-i da cu adevarat greutate "celui de-al doilea om in stat": schimbarea legii CSAT, astfel incat presedintele Senatului sa devina secundul presedintelui in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.

Mircea Geoana a mai spus ca, in cursul dupa-amiezii, urmeaza sa discute cu Emil Boc si cu liderii PD-L, astfel ca, pe seara, "sa mergem cu o solutie comuna la Traian Basescu".