Boc: Programul de guvernare e finalizat, este un program realist. Premierul desemnat Emil Boc a declarat joi seara, la finalul intalnirii liderilor PDL, ca programul de guvernare a fost finalizat, urmand sa-l depuna vineri la Parlament, si a negat ca ar fi discutat despre persoana care va fi propusa la Ministerul Justitiei, scrie Adevarul.

Marea extragere guvernamentala: 9 din 18. Fiecare partid are 9 ministere. PDL a cedat Internele, iar Blaga a ramas fara un post care parea dedicat. PDL a obtinut cele mai grele ministere: Finantele, Economia, Transporturile, Turism si Dezvoltare Regionala. Marea victorie a PSD este ca a castigat Internele, noteaza Adevarul.

"Javra" loveste din nou, din curtea GDS. Cunoscutul sobolan al catacombelor pesediste, Viorel Hrebenciuc, alintat "Javra" de colegii de subterana, a scos capul din hazna si s-a intalnit la ceas de seara cu o cunoscuta deontoloaga, Andreea Pora, preferata sa si a prietenului sau mai vechi de la Tescani, Andrei Plesu, scrie Curentul.

Ce va avea de infruntat sau infruptat noul Cabinet. Viitorii ministri ai Cabi­netului Boc se pregatesc sa-si ia in primire fotoliile, insa vor avea parte de mai multe situatii dificile, fie din cauza “mostenirii” lasate de predecesorul sau liberal, fie din cauza promisiunilor pe care le-au facut in campania electorala. Oprea si Andronescu sunt stransi cu usa sa mareasca salariile, Berceanu trebuie sa acopere gaura liberala de la CFR, Pogea, deficitul bugetar, Videanu sa gestioneze inceperea lucrarilor la centrala nucleara de la Cernavoda, iar Stanisoara sa decida cum va innoi flota aeriana a Armatei, informeaza Gandul.

Tariceanu sustine ca programul de guvernare al Coalitiei PD-L-PSD va arunca Romania in haos. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a cerut, ieri, PD-L si PSD sa puna in aplicare planul economic al actualului Cabinet si sa renunte la programul lor de guvernare, care contine masuri de stanga nerealiste. „Fac un apel la coalitia de guvernare PD-L-PSD sa inteleaga care sunt prioritatile Romaniei si sa continue sa puna in aplicare Planul de crestere economica (n.r., - al actualului Guvern). Fac un apel la coalitia de guvernare PD-L-PSD sa renunte la programul pe care l-a anuntat. Este un program de stanga, nerealist, care va arunca Romania in trecut si care va duce la instabilitatea economica, somaj si saracie, informeaza Gardianul.

Deputatii, validati fara emotii. Presedintele Comisiei de validare a Camerei Deputatilor, pedelistul Petru Calian, a declarat ieri ca toti cei 334 de deputati alesi in urma scrutinului din 30 noiembrie a.c. au fost validati. "Ne-am constituit in zece grupe de lucru, cate trei deputati in fiecare grupa, iar fiecarei grupe i-au fost atribuite in medie 37 de dosare de deputati. Biroul Comisiei a analizat dosarele membrilor Comisiei, asa cum prevede regulamentul. Astazi a fost intocmit raportul final al Comisiei de validare, s-a dat un vot in unanimitate si toti cei 334 de deputati alesi au fost validati", a afirmat Calian, citat de Curentul.