Sedinta depunerii juramantului: „Va rog, luati loc in ... ma-sii“. „Jur credinta patriei mele, Romania“ si „va rog, luati loc in... ma-sii“ sunt frazele care s-au auzit, ieri, la sedintele solemne ale Camerei Deputatilor si Senatului, dedicate depunerii juramantului la investirea noilor parlamentari. Injuratura ii apartine decanului de varsta al senatorilor, regizorul social-democrat Sergiu Nicolaescu. Iritat de lipsa de punctualitate a colegilor, Nicolaescu a scapat vorba de duh atunci cand liberalul Teodor Melescanu se foia prin sala si nu isi ocupa locul, noteaza Adevarul.

Felix a bagat zazanie in coalitia PDL-PSD. Propulsarea lui Dan Voiculescu ca vicepresedinte al Senatului a produs primele fisuri ale parteneriatului PDL-PSD. Dan Voiculescu a iscat ieri primul conflict major in coalitia de guvernamant PDL-PSD. Democrat-liberalii s-au opus la propunerea PSD de a-l vota pe „Felix“ vicepresedinte al Senatului. Refuzul PDL a blocat ieri dupa-amiaza, pentru cateva ore, sedinta Senatului. In replica, deputatii PSD au refuzat sa o voteze pe Roberta Anastase (PDL) pentru presedintia Camerei, blocandu-se astfel si sedinta deputatilor, scrie EVZ.

Vadim Tudor va candida pentru Parlamentul European. „Va asigur ca voi candida in iunie pentru Parlamentul European si timpul lucreaza in favoarea mea. Ma vor fura si atunci? Nu stiu daca le va mai da mana”, a declarat, ieri, Corneliu Vadim Tudor, in cadrul unei conferinte de presa. In ceea ce priveste esecul de la recentul scrutin parlamentar, liderul PRM se consoleaza cu gandul ca „tot raul este spre bine” si recunoaste ca functia de senator pe care a detinut-o in Legislativ „de multe ori l-a incurcat”, noteaza Gardianul.

Guvernul Boc il va pastra pe ministrul lui Tariceanu, Catalin Predoiu, “independentul” de la Justitie. Premierul desemnat, Emil Boc, a declarat ca prin desemnarea lui Catalin Predoiu "s-a gasit o solutie pentru Ministerul Justitiei", iar aceasta solutie raspunde mai multor exigente, si anume sa fie o persoana care sa nu faca parte din niciunul dintre cele doua partide, dar si o persoana care sa continue reforma justitiei. Boc a mai precizat ca alegerea noului ministru al justitiei a avut ca motivatie si obiectivul ca in iulie 2009 sa fie ridicata monitorizarea Romaniei pe domeniul justitiei si, nu in ultimul rand, dorinta de a se asigura continuitatea reformei in acest domeniu, noteaza Gandul.

Curtea de Apel ii salveaza mandatul lui Imre. Imre Benedek, cel care a obligat politistul de circulatie care l-a oprit in trafic sa sufle in fiola, este pe cale sa obtina mandat de deputat prin decizia Curtii de Apel Bucuresti. Instanta a anulat in parte rezultatele de repartizare a mandatelor de deputat la nivel national, respectiv procesul-verbal al BEC privind rezultatele finale ale alegerilor, punctul referitor la mandatul alocat UDMR in colegiul 43 – strainatate, noteaza Romania libera.

Roberta Anastase, aleasa presedintele Camerei Deputatilor. Roberta Anastase a fost aleasa, vineri seara, noul presedinte al Camerei Deputatilor, reprezentanta PDL fiind aleasa in aceasta functie cu voturi 218 „pentru”. Anastase a avut si contracandidati pentru conducerea forului legislativ, in persoana liberalului Ludovic Orban si a udemeristului Laszlo Borbely, insa acestia au obtinut numai 69, respectiv 26 de voturi „pentru”, noteaza Gandul.