PDL cauta locuri in ministere pentru perdanti si sponsorii din campanie. Inainte ca guvernul Boc sa-si primeasca votul, democrat-liberalii isi faceau ieri deja socotelile pentru ocuparea functiilor din esalonul doi al guvernului sau intr-o agentie guvernamentala. Pe lista neoficiala a pretendentilor figureaza la locuri fruntase fie perdantii mandatului de parlamentar care au avut un scor bun in colegiu, fie cei care au lipsit de pe lista candidatilor, dar au figurat pe cea a finantatorilor in campanie, scrie EVZ.

Cabinetul Boc a fost investit cu 324 de voturi „pentru”, 115 voturi fiind inregistrate „impotriva”, iar 6 anulate. S-au opus parlamentarii PNL si UDMR. Noii ministri au primit binecuvantarea Preafericitului Daniel. In jurul pranzului, ministrii Guvernului Boc au iesit, ieri, pe rand din biroul recent validatei pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Doi cate doi, unul de la PSD, celalalt de la PD-L. Udrea era cu Ponta, in timp ce langa Diaconescu pasea Predoiu. Alaturi de Emil Boc nu era nici un social-democrat, ci sotia sa, care l-a imbratisat calduros inainte de a intra in sala plenului reunit al forurilor legislative, scrie Gandul.

Filmul retragerii lui Stolojan, refacut de Basescu. Inainte ca luni, pe 15 decembrie, sa-si anunte oficial retragerea, Theodor Stolojan a renuntat la mandatul de prim-ministru desemnat inca de sambata, 13 decembrie, in biroul presedintelui Traian Basescu. Mircea Geoana si Emil Boc au fost anuntati a doua zi, tot la presedintie, cu o ora inainte de semnarea protocolului PDL-PSD. Filmul evenimentelor a fost refacut aseara de presedintele Traian Basescu, in emisiunea Nasul la B1 TV, noteaza EVZ.

Elena Udrea mizeaza pe "apele si raurile din interior". Candidatii desemnati de PSD si PDL pentru a ocupa portofoliile ministeriale au fost audiati si validati, fara mari emotii, de comisiile de specialitate ale Senatului si Camerei Deputatilor. Audierea care a starnit cele mai multe zambete a fost, fara indoiala, cea a Elenei Udrea, propusa de PDL pentru a conduce Ministerul Turismului. Imbracata sobru si inarmata cu un teanc de notite, fosta consiliera de la Cotroceni a incercat sa-i convinga pe senatorii si deputatii din Comisiile economice si de industrii de greutatea proiectelor sale, dar nu a reusit decat sa obtina aprecierea ca a venit cu un proiect "dupa ureche, in necunostinta de cauza". Catalogarea a venit din partea liberalului Varujan Vosganian si ea a fost precedata de "o lectie de geografie" si un veritabil sir de balbe si pauze stanjenitoare ale candidatei, scrie Romania Libera.

De ce era Norica Nicolai „curva intelectuala“. Anul a inceput prost pentru Norica Nicolai. Nu mai prost decit s-a sfirsit (dupa cum stiti, jivina penelista nu a mai prins loc in cusca cu animale politice de pe linga Casa Poporului), dar nasol. Uitati ce scria colegul Mircea Toma in numarul 2, din ianuarie: „Ceea ce am vrut sa sugeram este ca doamna Nicolai este o curva intelectuala“. De ce? Pentru ca „a lasat sa se inteleaga ca e doctorand la o prestigioasa universitate americana (Harvard – n.r.)“. De fapt, dupa cum a aratat ulterior, Norica e „doctorand, din 2007, la Universitatea «Valahia» din Tirgoviste“. Daca era desteapta (si nu s-ar fi chinuit doar sa para), fosta parlamentara Nicolai trebuia sa adopte stilul colegului de partid Atanasiu. Care (asa cum reiese din numarul 9/2008, din martie), desi nu are prea multa carte, are bani. Facuti prin smenuri cu armament, cind era ministru al Apararii. Nu, nu a dat tunuri, ci a luat pistoale. La suprapret. Un fleac, l-au ciuruit cu comisioane, citim in ultimul numar al revistei Academia Catavencu.

Culita Tarata, de pe mosie inapoi in Parlament. Pentru Culita Tarata, perioada in care nu a fost deputat se pare ca i-a priit. El se intoarce in Parlament, ca deputat de Neamt, cu o avere semnificativa, dobandita in mare parte in ultimii patru ani. Potrivit declaratiei de avere, el are 15 terenuri: patru terenuri forestiere - in total 37 de hectare, trei fanete - circa 3.000 de metri patrati, cinci terenuri agricole - circa 10 hectare si trei terenuri aflate in intravilan - 1.500 de metri patrati, noteaza Adevarul.

Silviu Prigoana are terenuri de peste 350.000 de metri patrati si 11 imobile. Printre noii deputati care au prins un loc in Parlamentul Romaniei la scrutinul uninominal se numara si personaje a caror declaratie de avere, intinsa pe multe pagini, prezinta situatii financiare impresionante. In primele locuri se poate clasa, cu brio, afaceristul democrat-liberal Silviu Prigoana, a carui avere insumeaza terenuri de peste 350.000 de metri patrati, sapte case de locuit, trei apartamente, dintre care unul in Chicago (SUA), si o casa de vacanta la Brasov, toate in valoare impozabila de peste 360.000 de lei si 850.000 de dolari, scrie Gardianul.