Mos Craciun a fost darnic cu PSD si PDL. In curtea lui Mircea Geoana a adus RA-APPS, Garda Financiara, dar si raul, si ramul, adica apele si padurile Romaniei, iar primului-ministru Emil Boc i-a dat Vamile, Garda de Mediu, Drumurile, Posta si Loteria. In cele trei zile de Craciun, liderii PSD si PNL au continuat impartirea puterii si a banilor, intruchipate de posturile din structura Guvernului si de agentiile si companiile din subordinea ministerelor. In Ajunul Craciunului, pesedistii si democratii au stat la Palatul Victoria pana la 3 dimineata, reusind sa puna pe hartie intr-o oarecare ordine portia de putere pe care fiecare o va administra. In urma negocierilor, PSD primeste o bucata importanta din companiile de interes economic si regii autonome foarte profitabile. Surse din conducerea PSD au declarat pentru Cotidianul ca prima regie solicitata de social democrati chiar dinainte ca negocierile sa inceapa a fost RA-APPS, probabil pentru linistea lui Mircea Geoana, scrie Cotidianul.

Patru din cei sase parlamentari alesi ai judetului Bistrita-Nasaud incheie anul cu datorii care totalizeaza peste 200.000 de euro, bani luati cu imprumut de la banci sau de la persoane fizice Deputatii Ioan Oltean (PDL), Ioan Botis (PDL), Emil Radu Moldovan (Alianta PSD+PC) si senatorul Ioan Sbarciu (PDL) au impreuna datorii de 175.000 de euro si 110.000 de lei. Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputatilor, cel mai mare datornic dintre politicienii judetului este Ioan Oltean (PDL), liderul judetean al formatiunii, cu datorii in valoare totala de 90.000 de euro. Conform sursei citate, Ioan Oltean, care detine in prezent functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor, s-a imprumutat in 2006 de la o persoana fizica cu suma de 50.000 de euro, bani pe care trebuie sa-i ramburseze chiar anul viitor. El a mai facut in acelasi an, 2006, un imprumut la o banca de la care a luat 40.000 de euro, termenul de rambursare fiind 2022, scrie Gardianul.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a criticat pe blogul sau prezenta sefului statului la ceremoniile de instalare in functie a ministrului apararii, Mihai Stanisoara, si a celui de externe, Cristian Diaconescu, considerand-o neconstitutionala. "Seful statului nu are ce cauta la instalarea ministrilor, acest rol revenind primului-ministru", a sustinut Nastase. Liderul PSD se intreaba daca participarea lui Basescu la investirea celor doi ministri ar insemna incercarea de a transforma aceste zone in domenii rezervate lui, in timp ce Emil Boc, ca sef al Guvernului, s-ar ocupa numai de administrarea economiei interne, afirma Romania libera.

Actualul presedinte PNL, Calin Popescu-Tariceanu, va candida pentru un nou mandat in fruntea partidului si ii va avea ca adversari, cel mai probabil, pe vicepresedintii Crin Antonescu si Ludovic Orban. Competitia se va produce in cadrul unui congres care va avea loc in cursul anului 2009. Calin Popescu-Tariceanu si-a anuntat, imediat dupa alegerile locale, oficial, intentia de a candida pentru un nou mandat de presedinte PNL. Tariceanu si Orban si-au disputat deja sefia grupului parlamentar din Camera, primul impunandu-se cu 41 de voturi contra 19. Disputa a avut loc in prima zi a noului parlament si este vazuta in interiorul PNL ca o repetitie la scena mica pentru congresul partidului. Inainte de sedinta grupului parlamentar, la reuniunea Biroului Politic Central al PNL, Orban i-a reprosat lui Tariceanu faptul ca el si apropiatii sai si-au impartit deja functiile in parlament, scrie EvZ.