Patriciu cauta in PNL un candidat anti-Basescu. Sustinerea omului de afaceri nu este asumata oficial insa nici de Calin Popescu-Tariceanu, nici de Crin Antonescu. Influenta omului de afaceri Dinu Patriciu a devenit subiect de campanie interna in PNL cu doua saptamani inainte de congres. Seful liberalilor, Calin Popescu-Tariceanu, lasa sa se inteleaga ca este dezamagit de Patriciu, iar apropiatii fostului premier declara, oficial, ca omul de afaceri l-ar sustine pe Antonescu. Acesta din urma spune ca nimic nu este adevarat. Apropiatii lui Patriciu sustin ca omul de afaceri are un singur interes: ca PNL sa vina cu un candidat serios la Cotroceni, care macar sa-l incurce pe Traian Basescu, scrie EvZ.

Adrian Nastase n-a votat ce a cerut. Fostul premier a solicitat plenului Camerei sa aprobe inceperea urmaririi penale in cazul sau, dar s-a eschivat in momentul votului privind ridicarea imunitatii. Fostul premier Adrian Nastase va fi cercetat penal in dosarele „Matusa Tamara” si „Zambaccian 2”, scrie Adevarul.

UDMR «se agata» de Tinutul Secuiesc pentru a-si pastra un loc la putere. Udemeristii se considera inca la guvernare, in judetele unde detin majoritatea, desi nu au prins nici un loc in Executivul condus de Emil Boc. Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, ieri, ca nu este in competitie cu nici un alt partid politic pentru voturile electoratului maghiar si ca in judetele Covasna si Harghita Uniunea se afla la guvernare. “Impreuna cu colegii mei am fost la Palatul Cotroceni, la o discutie cu presedintele Traian Basescu, unde am clarificat ca nu in competitie cu UDMR, ci in parteneriat cu UDMR concepe si domnia sa impunerea, in continuare, a unor proiecte de dezvoltare infrastructurala in cele doua judete. (…) Noi suntem singurii care avem o oferta si un program pentru comunitatea maghiara din Romania”, a afirmat Marko Bela, citat de Gardianul.

Liberalii n-au vrut sa fie prieteni cu tari din lumea a treia. Suparati ca au fost trimisi in tari „mai putin tentante”, penelistii au amenintat ca se vor retrage din toate grupurile de prietenie parlamentara. In urma noilor negocieri purtate cu pesedistii si pedelistii, Puiu Hasotti s-a declarat satisfacut. In stenograma sedintei Birourilor Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor de luni a aparut un scandal pe tema repartizarii functiilor in grupurile de prietenie parlamentara cu diverse state ale lumii. Nemultumit ca PSD si PD-L si-au impartit toate tarile importante, iar liberalilor le-au lasat state precum Etiopia, Algeria ori Kazahstan, Puiu Hasotti a amenintat ca, daca nu se reorganizeaza schema grupurilor de prietenie, PNL nu va accepta sa faca parte din niciun astfel de grup. Dupa noi discutii, se pare ca situatia s-a detensionat, scrie Gandul.

In editorialul "Boc a garantat pentru Dom’ Costel", Mircea Marian vorbeste despre faptul ca "un individ acuzat de rapire, suspectat ca isi tortura victimele si urina pe ele" candideaza pentru functia de senator. "Primul-ministru Emil Boc trebuie sa ne explice cum a fost posibil ca un individ acuzat de rapire, suspectat ca isi tortura victimele si urina pe ele, sa candideze pentru functia de senator al PDL." Conform legii, Boc este cel care a semnat, in calitate de presedinte al partidului, pentru candidatura lui Costel Iancu si este vina lui daca nu stia pe cine voia sa trimita in parlament. Nu mai putin de 14.000 de oameni din orasele Calafat si Bailesti, precum si din imprejurimi, l-au votat pe un presupus tortionar, membru al lumii interlope, si pentru ca PDL a garantat pentru el". Integral in EvZ.

Romanii din Valea Timocului cer sprijin pentru pastrarea identitatii. Presedintele si vicepresedintele comisiei pentru politica externa a Senatului, Titus Corlatean si Viorel Badea, au facut miercuri o vizita in Serbia de Rasarit, unde locuieste o importanta comunitate de romani. Vizita senatorilor vine ca urmare a audierilor reprezentantilor romanilor timoceni la Comisia pentru politica externa a Senatului, avute in luna februarie, cand acestia au cerut sprijinul autoritatilor romane in demersurile lor de prezervare a identitatii culturale lingvistice si religioase, a identitatii romanesti. Presedintele Comitetului pentru Drepturile Omului – Helsinki si presedinte al Federatiei Romanilor din Serbia, Dusan Prvulovici, le-a prezentat senatorilor situatia delicata a comunitatii romanesti din Serbia de Rasarit, unde nu exista inca nicio clasa cu predare in limba romana si, cu exceptia bisericii de la Malainita, nu exista niciun alt lacas de cult unde slujba sa se tina in romaneste, noteaza Romania Libera.