Pelicula „Medalia de onoare” de Calin Netzer, aflata acum in faza de postproductie, i-a determinat pe Ion Iliescu si pe Victor Rebengiuc sa imparta marele ecran. Colaborarea a mers struna: au pus deoparte diferentele politice si au schimbat bancuri, scrie Cotidianul.

Partidul Conservator nu mai vrea sa ramana in alianta cu PSD si va lua o decizie statutara in acest sens pe 22 martie, cand Dan Voiculescu i-a convocat la o sedinta pe parlamentarii si alesii locali ai partidului. Secretarul general al PC, Codrut Seres, a declarat pentru Cotidianul ca „in PC exista o stare de nemultumire pe tema aliantei cu PSD” si ca „ramanerea in cadrul aliantei cu PSD este neclara”. Liderii PSD comentau ieri, dupa sedinta BPN al partidului, ca „daca Voiculescu rupe protocolul, pune tunurile pe noi”, referindu-se la televiziunile din Trustul Intact. Si liderii PC comenteaza pe aceeasi tema, insa in sens invers: „Poate ca ne este noua frica sa mergem singuri la alegeri, dar mai frica ii e lui Geoana de Antene”, afirma Cotidianul.

Elena Basescu este in pericol. Se imbolnaveste de importanta. Nimeni nu-i spune adevarul, iar cei din jur o mint ca aceia care-i spun sunt dusmanii tatalui ei, invidiosi, tonomate, javre, serpi veninosi. Daca auzi foarte des „esti buna, lumea e rea”, risti sa te imbolnavesti, prea devreme, de mania persecutiei. Adevarul este ca, pentru Elena, numele Basescu e un handicap, atata timp cat tatal ei va fi presedinte. Asa cum candidatura ei este un handicap pentru PDL, acuzat de slugarnicie, si pentru tatal-presedinte, susceptibil de nepotism, afirma EvZ.

Calin Popescu-Tariceanu a incercat ieri sa-l inlature pe Relu Fenechiu de la sefia filialei PNL Suceava, organizatie pe care liderul liberalilor ieseni o conduce interimar. Disputa dintre cei doi s-a consumat in sedinta conducerii PNL, pe care Fenechiu a parasit-o trantind usa in urma sa. Totul a inceput dupa ce primarul Bacaului, Romeo Stavarache, si-a anuntat colegii ca nu mai poate conduce si filiala Neamt. Vicepresedintele Puiu Hasotti a cerut ca de un tratament similar sa aiba parte si Relu Fenechiu, care conduce filiala PNL Iasi si este interimar la Suceava. Fenechiu a sarit ca ars, invocand faptul ca, in momentul in care a preluat sefia la Suceava, „filiala era la pamant”, iar sub conducerea sa si-ar fi imbunatatit scorul electoral. In replica, Tariceanu i-a spus ca nu e normal sa se considere „mai presus de ceilalti”, scrie EvZ.

Intocmirea listei pentru Parlamentul Europan da batai de cap democrat-liberalilor. Miza politica, dar mai ales cea economica a celor aproximativ de 7.000 de euro lunar alocati fiecarui europarlamentar creeaza dispute intre seniorii partidului care vor sa-si plaseze apropiatii pe locuri eligibile. Cel mai vehement este deputatul Silviu Prigoana care, potrivit “Amos News”, s-ar fi declarat nemultumit de faptul ca nu a reusit sa-si impuna fiul cel mare, Honorius, drept candidat al democrat-liberalilor la alegerile europarlamentare. Potrivit sursei citate, Prigoana ar fi reprosat unor lideri din partid faptul ca lista candidatilor pentru Parlamentul European favorizeaza doar apropiatii celor care conduc formatiunea. Prigoana ar fi oferit drept exemplu cazul Andreei Vass si al Elenei Basescu, despre care ar fi sugerat ca nu reprezinta PD-L, scrie Gardianul.

Liderii PSD au acceptat, ieri, o propunere a lui Adrian Nastase, ca duelul dintre el si Mircea Geoana pentru obtinerea candidaturii la prezidentiale sa nu fie amplificat intr-un Congres, ci sa fie stins prin comandarea unui sondaj de opinie. Mircea Geoana cauta o firma de consultanta din Statele Unite, care sa-i faca o campanie „gen Obama”. Primul contactat in acest sens fiind jurnalistul Andrei Postelnicu, reporter la biroul din New York al Financial Times, scrie Gandul.